Leicestertalangens fula satsning – rött efter VAR

Publicerad 2019-06-18

Två brända straffar av franska Lyontalanger och ett galet avgörande självmål i matchminut 95.

Det var dock Leicesters Hamza Choudhury som snodde de värsta rubrikerna i när Frankrike vände och vann mot England med 2–1 i U21-EM.

Den 21-åriga mittfältarens satsning mot Jonathan Bamba gav inte bara en straff utan också ett solklart och rött kort.

Leicestertalangen Hamza Choudhury hamnade i oönskat blickfång när England mötte Frankrike i U21-EM.

Det var i minut 62 som den engelska mittfältaren kom in vårdslöst, snabbt och brutalt in mot Lillemittfältaren Jonathan Bamba i straffområdet. Rakt ben – med dobbarna rakt i vristen på fransosen.

Först visade domaren gult kort – men repriserna visade ganska snabbt att det kändes i det billigaste laget.

– Det är en rejäl satsning. Det är gränsfall alltså, säger SVT:s expertkommentator Markus Johannesson om domarens beslut.

Reviderade med VAR

Ett beslut han skulle revidera efter att ha tagit hjälp av VAR.

Det var inte många bildrutor Srdan Jovanovic från Serbien behövde se på VAR-skärmen innan han ändrade från gult till rött.

Föga tröst för Bamba, som fick bäras ut på bår med rejäla smärtor.

Länge såg det ut som att England, trots det numerära underläget, skulle få med sig en seger.

Detta trots två straffar för Frankrike under matchens gång.

Missade straff återigen

När Choudhury fick rött och straff mot sig så hade redan Frankrike missat en straff tidigare i matchen genom Lyonanfallaren Moussa Dembele.

När Dembeles lagkamrat Houssem Aouar klev fram i stället gick det inte bättre – utan insida stolpe ut.

En kvittering skulle dock komma – så sent som i den 89:e minuten efter en fin soloaktion av Jonathan Ikone.

Självmål avgjorde matchen

Och, bisarrt nog, även ett segermål för fransmännen.

Jean-Philippe Matetas klack efter en tilltrasslad hörnsituation i minut 95 var utsökt. Crystal Palace-talangen Aaron-Wann Bissakas försök att stoppa klacken var olyckligt.

Självmål – och fransk seger i grevens tid.