Sent mål frälste Sundsvall i toppmötet

Publicerad 2021-10-03

Paya Pichkah avgjorde sent mot Helsingborg.

Gif Sundsvalls fina form fortsätter. På söndagen kom lagets femte raka seger när man vann med 2–1 borta mot Helsingborg efter att Paya Pichkah avgjort i 90:e minuten.

– Det var bara till att trycka dit den, säger matchhjälten till Discovery.

Trean Gif Sundsvall hade fyra raka segrar inför söndagens toppmöte mot tvåan Helsingborg.

Det var också Giffarna som fick den bästa starten när Linus Hallenius dunkade in bollen med vänstern, han 12:e mål för säsongen vilket också tar honom upp i delad skytteligaledning.

– Det var ganska fint va, den satt bra, sa han till Discovery i paus.

Men bara tio minuter in i andra halvlek kom hemmalaget tillbaka. Brandur Hendriksson Olsen slog en fin frispark som mittbacken Charlie Weberg kunde skalla in.

Sundsvall fick sista ordet

Det såg länge ut att gå mot delad poäng. Men när klockan tickade upp på den 90:e matchminuten så skulle Sundsvall få sista ordet. Efter en hörna kunde 21-årige mittfältaren Paya Pichkah trycka in 2–1.

– Det var inte det svåraste målet som jag har gjort, det var bara till att trycka dit den. Det känns härligt med fem raka segrar, säger han till Discovery.

Helsingborg har nu bara vunnit en av sina sex senaste matcher och blev därmed också passerade av Sundsvall i tabellen som är ny tvåa.