Jättetavla av Trapp – Real Madrid vann supercupen

Publicerad 2022-08-10

Real Madrid har vunnit säsongens första europeiska titel.

Eintracht Frankfurt-målvakten Kevin Trapp stod för en jättetavla på Karim Benzemas 2–0-mål.

– Bollen går nästan igenom honom, säger expertkommentatorn Olof Mellberg i C More.

Real Madrid vann Uefas supercuptitel. Fjolårets Champions League-segrare besegrade den regerande Europa League-mästaren, Eintracht Frankfurt, med 2–0 i Helsingfors, Finland.

– Jag tror att den här gruppen kan ta sig långt. Stämningen är bra och att vinna hjälper entusiasmen, säger Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti enligt Mundo Deportivo.

Två jättelägen

Real Madrid tog hem segern efter en tempo- och chansfattig matchinledning där Frankfurt var nära att sätta dit 1–0.

Daichi Kamada frispelades i den 14:e minuten, men sköt rakt på Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois.

– Han kan inte begära ett mycket bättre läge än så, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C More.

Tre minuter senare var Real Madrid i stället nära på att ta ledningen. Vinicius Junior överlistade tyskarnas målvakt, Kevin Trapp. Men mittbacken Tuta hade placerat sig bakom Trapp och hindrade ett baklängesmål.

Tavla av Kevin Trapp

Real Madrids ledningsmål skulle komma.

Och det kom efter att spanjorerna förvaltade en hörna på bästa sätt. David Alaba bredsidade in 1–0 efter att Casemiro serverade mittbacken öppet mål.

Karim Benzema utökade ledningen i den andra halvleken. Fransmannen satte dit slutresultatet 2–0 med ett skott mitt i målet.

– Det ser ut som en jättetavla. Bollen går nästan igenom honom (Trapp), säger Olof Mellberg.

Benzemas mål innebär att han nu har stått för fler fullträffar (324) i Real Madrid-tröjan än Raul (323). Endast Cristiano Ronaldo har gjort mer mål (450) för det spanska huvudstadslaget.

– Benzema är en mycket viktig spelare och en ledare för laget, säger Carlo Ancelotti.

Real Madrid inleder La Liga-säsongen på söndag borta mot Almeria.

Eintracht Frankfurt möter Hertha Berlin på bortaplan i Bundesligas andra omgång.

Karim Benzema firar sitt historiska mål med Federico Valverde.