Utslaget av Sverige 2017.

På väg att slå ut världsmästarna ur Nations League 2018.

Det svänger om Holland, som under fredagskvällen besegrade Frankrike med 2–0.

I kvalet till Rysslands-VM blev Sverige för svårt för Nederländerna. Men under nye förbundskaptenen Ronald Koeman har nya, unga fartfyllda Oranje under den senaste månaden gjort bra resultat.

Holland vann hemma mot ärkefienden Tyskland med 3–0 i Nations League först men var tvunget att även vinna mot tabellettan och regerande världsmästarna Frankrike i Rotterdam under fredagskvällen.

Saknade skadade Pogba

Fransmännen, utan skadade Paul Pogba, fick stundtals se sig frånsprungna av holländarna på De Kuip.

Liverpools Georginio Wijnaldum tryckte in 1–0 i 44:e minuten på en retur från franske målvakten Hugo Lloris som gjorde en fantastisk räddning på ett närskott från Ryan Babel.

I den andra halvleken tog holländarna, formerade i en klassisk 4–3–3-uppställning, över matchen mer och mer och Jon Persson expertkommentator hos CMore konstaterade:

– Holland leker med Frankrike tidvis.

Förnedrade storspelande Lloris

Memphis Depay hade flera lägen och skott mot det franska målet där Hugo Lloris höll nere siffrorna.

Men på tilläggstid förnedrade Depay Hugo Lloris när Olympique Lyon-anfallaren chippade in slutresultatet 2–0 på straff.

2–0-segern innebär att Frankrike slutar på sju poäng i gruppen tätt följt av Nederländerna på sex poäng.

Holland kan dock passera världsmästarna vid seger eller oavgjort borta mot Tyskland i den avslutande matchen i grupp ett på måndag kväll.