Nya dokumentet som ”bevisar” att Ronaldo är skyldig

Försvarsadvokaten dementerar: ”Fabricerade uppgifter”

Publicerad:

FOTBOLL

Tyska Der Spiegel uppger att de tagit del av ett hittills okänt dokument, ursprungligen från Football Leaks, som ger stöd för Kathryn Mayorgas våldtäktsanklagelser gentemot Cristiano Ronaldo.

I dokumentet går det att läsa att Ronaldo själv ska ha erkänt för sina jurister att han haft sex med Mayorga trots att hon sagt ”nej”.

Samtidigt hävdar portugisens försvarsadvokat att uppgifterna är ändrade och fabricerade.

Våldtäktsanklagelserna mot superstjärnan Cristiano Ronaldo, 33, har tagit ny fart igen.

Den påstådda våldtäkten ska enligt amerikanskan Kathryn Mayorga, 35, ha ägt rum i Las Vegas 2009, men den portugisiske Juventus-spelaren har hela tiden hävdat att han är oskyldig och att han inte har våldtagit henne.

Nu skriver dock tyska Der Spiegel att de har tagit del av ett hemligt dokument som ska innehålla nya detaljer om den påstådda våldtäkten.

Köpte hennes tystnad

Tidningen ska ha tillgång till detta dokument, samt hundratals andra, som ursprungligen kommer från Football Leaks. I dessa papper redogörs det för hur flera advokater ska ha lyckats tysta Kathryn Mayorga för nio år sedan – samt gett henne ett tystnadsavtal värt 2,7 miljoner kronor.

I dokumentet står det också att Ronaldo själv, i ett samtal med sina juridiska rådgivare, ska ha erkänt att han haft sex med Mayorga – trots att hon vid flera tillfällen ska ha sagt ”nej” och ”stopp”.

Dokumentet som Der Spiegel utgår från ska innehålla en 27 sidor lång utfrågning av Ronaldo, där han ska ha gett en utförlig redogörelse för hur han upplevde kvällen i Las Vegas, berättat för sina jurister.

Ronaldos försvarsadvokat ska däremot förneka att det som står i dokumenten stämmer. Han hävdar att dokumentet har ”stulits av hackare” och att ”flera betydande delar har ändrats eller fabricerats”.

”Värst för min mamma och min syster”

Cristiano Ronaldo har tidigare, i en intervju med France Football, berättat om hur våldtäktsanklagelserna påverkar hans familj.

– Jag har förklarat allt för min partner. Min son, Cristiano Jr, är för liten för att förstå, sa han då.

– Det är värst för min mamma och min syster. De är förbryllade, men samtidigt arga. Det här är första gången jag ser dem på det här sättet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.