”Ångrar ingenting”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:

FOTBOLL

PARIS. Efter VM-äventyret är Saman Ghoddos bofast i den iranska landslagstruppen. Och med lite distans till uppståndelsen i våras tittar han bara framåt.

– Jag har gjort mitt val och är väldigt nöjd med det. Jag ångrar ingenting, säger Ghoddos till Sportbladet.

Det var ett av förra årets utdragna dramer i svensk fotboll. När Saman Ghoddos till slut valde att fortsätta representera Iran, dit han blivit kallad men inte hunnit få någon speltid, gick Sverige miste om en av landets intressanta offensiva krafter.

– Det var en väldigt stor ära att kunna välja mellan Sverige och Iran, men jag har gjort mitt val och är väldigt nöjd med det. Jag ångrar ingenting, säger Ghoddos.

VM-äventyret i Ryssland blev ett snöpligt fall på mållinjen där Iran missade avancemang från gruppen med minsta marginal. Men laget hade presenterat sig för världen, inte minst genom 1–1-matchen mot Portugal.

Spelade sista 20 minuterna

Saman Ghoddos spelade de sista 20 minuterna av den matchen och har fortsatt att bli kallad till det iranska landslagets samlingar under hösten. Senaste landskampen mot Bolivia spelade han från start.

– Jag har bara spelat där i ett år och man är inte där så ofta, så jag känner mig fortfarande ny. Jag försöker ta varje chans att lära känna spelarna och komma in i det. Jag har kommit in i det jättebra. Men det är väldigt bra konkurrens i laget, säger Ghoddos, som också håller ett öga på Sveriges landskampen när han hinner. Men han vill inte spekulera i vad han hade kunnat uträtta i blågult.

– Det är inget att ångra eller tänka ”ifall” det eller det skulle hända. Jag försöker bara spela så bra som möjligt för Iran.

Laddar Laguppställning
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.