Celta Vigo åkte på första bortaförlusten

Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-21

John Guidetti fick tjugo minuter på planen för Celta Vigo i det galiciska derbyt.

Och att matchen var het fick den svenske anfallaren tidigt erfara – en knuff på motståndarbacken ledde till ett mindre kaos.

John Guidetti väntar fortfarande på sin första ligastart med Celta Vigo.

På lördagen fick han från bänken följa det stekheta derbyt i Galicien där hemmalaget Deportivo La Coruña tog ledningen genom Lucas Pérez i mitten av första halvlek.

Celta hade ett jätteläge att kvittera bara minuterna senare genom Nolito från straffpunkten – men Germán Lux räddade.

Bänken gav sig på Guidetti

Guidetti, som inför matchen fått en banderoll av fansen, kom in med tjugo minuter kvar av matchen i ett försök att förändra matchbilden.

Efter några minuter på planen hamnade svensken i hetluften när han tryckte till Deportivos ytterback Juanfran vid sidlinjen – något som rörde upp känslorna på hela Deportivo-bänken där tränaren Victor Sanchez gav Guidetti en knuff varpå ett mindre kaos utbröt.

Celtas första bortaförlust

Juanfran själv var den som var mest upprörd och fick senare ett gult kort, tillsammans med Celtas Jonny, medan Guidetti hölls bort av lagkamraterna.

Deportivo vann till slut matchen med 2–0 – efter ett snöpligt självmål av Jonny som på volley sköt in bollen i eget mål på tilläggstid.

Det var den andra raka förlusten för Celta som senast föll med 1–5 hemma mot Valencia – och den första på bortaplan för säsongen.