17 mål som inhoppare.

Det gör att Olivier Giroud har tangerat Ole Gunnar Solskjaers rekord.

Den fullträffen räddade Arsenal borta mot Southampton i 1–1-matchen.

Arsenal FC

Southampton fick en smakstart hemma mot Arsenal. I den tredje minuten, efter mindre bra ingripande i Londonklubbens försvar, kunde Dusan Tadic hitta fram till Charlie Austin i straffområdet. Anfallaren lyfte kyligt in 1–0.

Det var Austins fjärde mål på de fyra senaste matcherna.

Olivier Giroud ville inte vara sämre.

Nickade in kvitteringen

Arsenal jagade kvittering och valde att plocka in den franske anfallaren i den 72:e minuten. En kvart senare var det dags.

Giroud höll sig framme på ett inlägg och nickade in 1–1. Det var anfallarens fjärde mål på fyra matcher.

17 mål som inhoppare

31-åringen tangerade även Ole Gunnar Solskjaers rekordnotering som inhoppare. Både Giroud och Solskjaer har gjort 17 mål som inhoppare.

– Det är anmärkningsvärt vilken prestation han stod för återigen i dag, säger managern Arsene Wenger till BBC.

– Vi ska vara tacksamma att han är en del av vårt lag och att han kan komma in och göra skillnad med sin attityd och förmåga.

Arsenal har 29 poäng efter 16 ligamatcher. Det gör att ”Gunners” är femma i Premier League.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se