Islossning – då kom Syrianskas första seger

Nollat i fyra raka matcher – i kväll lossnade det för Syrianska.

Sharbel Touma, 34, bröt torkan med ett drömmål.

– Fantastiskt skönt att göra första, säger han till C more.

366 minuter. Så lång tid tog det för Syrianska att spräcka 2013 års allsvenska målnolla.

Sex minuter in i matchen mot Norrköping lyfte Louay Chanko fram bollen till mittfältskollegan Sharbel Touma. Han lät bollen studsa en gång – och klippte sedan till på volley. Bollen tog en mäktig bana och dök in i nätmaskorna bakom Andreas Lindberg.

– Fantastiskt, äntligen! Skönt att få sätta första så vi kan slappna av. Jag ser att målvakten är långt ute, så det är bara att lägga över den, säger Touma till C more.

Stor syndabock

Den notoriske målskytten Gunnar Heidar Thorvaldsson placerade in kvitteringen efter halvtimmens spel, men minuter senare uppstod situationen som förändrade allt.

Inbytte Charbel Gerorge klippte till på volley efter en hörna och bollen såg ut att gå raka vägen in i mål. Men Christopher Nilsson Telo ville annat och räddade – på mållinjen.

Problemet: Han använde armen för att styra undan bollen, vilket resulterade i rött kort på Telo, och straff till Syrianska.

Den tog Sharbel Touma hand om med bravur fram till 2-1.

– Sharbels första mål är underbart, sedan trycker vi på i anfallsspelet. Vi är mer bestämda i dag, säger tränaren Özcan Melkemichel.

"Kom på hur man gör mål"

Norrköping ändrade till en 4-4-1-formation till den andra halvleken och förlitade sig till omställningsspelet. I stället kunde Alexander Michel kontra in 3-1, vilket blev slutresultatet.

– Vi kom på hur man gör mål till slut, säger Melkemichel skämtsamt till C more.

Segern gör att Syrianska klättrar till en 14:e plats i tabellen, före Halmstad och Djurgården som parkerar i botten.

Norrköping har nu förlorat tre raka matcher.