Efter anklagelserna – Ronaldo bakom Juventus seger

Publicerad 2018-09-29

Dagen efter uppståndelsen kring våldtäktsanklagelserna var Cristiano Ronaldo tillbaka på jobbet.

Fokuserad och laddad för att göra rätt för sig på planen.

Och visst - stjärnan var involverad i Juventus alla tre mål i den tidiga seriefinalvinsten mot Napoli.

Det har varit några turbulenta dagar för Juventus stjärna Cristiano Ronaldo.

Detta efter att en påstådd våldtäktsskandal briserat på nytt.

Det var i april 2017 som tyska Der Spiegel, med hjälp av dokument från det så kallade Football Leaks, skrev att Cristiano Ronaldo 2009 ska ha våldtagit en kvinna på ett lyxhotell i Las Vegas. Han ska senare ha köpt hennes tystnad för motsvarande 2,7 miljoner kronor.

Under fredagen trädde Kathryn Mayorga, 34, fram. Hon berättade sin historia för samma tidning i samband med att hon också försöker få tystnadsavtalet i ärendet upphävt i amerikansk domstol.

Det dröjde inte länge förrän Ronaldo och hans team slog tillbaka. Först via ett pressmeddelande från den advokatfirma som företräder fotbollsstjärnan och sedan personligen via en livesändning på sina egna sociala medier där han fick en fråga om Der Spiegels publicering och Kathryn Mayorgas uttalande. Han pratade inte öppet om att det handlade om en våldtäkt, men bemötte utspelet ändå.

– Det är fake news. Hon vill bli känd genom att använda mitt namn. Men det är så det fungerar, det är del av jobbet. Allt är bra, sa han.

Under lördagen var fyrabarnspappan tillbaka på jobbet igen. Seriefinal mot Napoli i Serie A.

Även där startade det tungt för Ronaldo. Ett piggt Napoli tog ledningen i inledningen av första halvlek genom Dries Mertens, som kunde sätta 0–1 i öppen kasse efter inspel av José Callejón. Men omställningen före målet kom efter att Juventusbacken Leonardo Bonucci skickat ett uppspel rakt i gapet på en rättvänd Napolispelare.

I den 26:e minuten kom dock den första repliken från Juventus och Ronaldo. Portugisen vände ut och in på sin försvarare ute på vänsterkanten och prickade Mario Mandzukic som nickade in kvitteringen.

Två minuter senare fälldes Ronaldo, fick frispark och tvingade ner Napolis målvakt David Ospina vid stolpens rot. Den gången klarade Ospina styra undan faran, men när Ronaldo i den andra halvlekens inledning sköt från distans gick målvaktens retur via stolpen till Mandzukic och Juventus hade vänt till 2–1.

Ronaldo assisterade senare till 3–1-målet. Han nickade en hörna som Leonardo Bonucci kunde styra in.

Napoli spelade då med tio man på planen. Detta efter att Napolis Mario Rui åkt ut efter sitt andra gula kort när han gick hårt åt Paulo Dybala.

I samband med utvisningen kunde – eller kanske borde – även Juventus drabbats hårt. Just målskytten Leonardo Bonucci gjorde en skallningsrörelse mot en Napolispelare (Allan) som gick omkull tungt. Incidenten slutade dock med gult kort.

För Leonardo Bonucci var det ett viktigt mål. Den omtyckta backen är tillbaka i Juventus efter sitt äventyr i AC Milan, men fansen behöver tid för att ta honom till sig igen.

Efter målet fick han applåder, för första gången efter återkomsten.

– Jag är glad att det hände ikväll, jag har väntat på det länge och jag är glad för att de har förstått mitt läge. Jag ska fortsätta arbeta och försöka vinna dem tillbaka på planen, det vet jag, säger Leonardo Bunucci till Sky Sport Italia.

Målet firade han genom att stoppa bollen under tröjan.

– Självklart tillägnar jag mitt mål till min hustru och bebisflickan som hon bär, säger han.

Juventus gjorde i och med segern ett litet tidigt ryck i tabellen och har sex poäng ner till Napoli.