Sevilla vann mot Real Madrid

Uppdaterad 2016-12-14 | Publicerad 2015-11-08

Rafael Benitez första ligaförlust – nu toppar Barcelona La Liga

Sergio Ramos mål blev Real Madrids fall.

Försvararen skadade sig och blev utbytt – sedan föll laget ihop borta mot Sevilla.

Det är Rafael Benitez första ligaförlust den här säsongen.

Real Madrid inledde piggt, hade flera avslut och rörde om i Sevillas försvar. I mitten av halvleken kom ledningsmålet på en cykelspark från mittbacken Sergio Ramos.

Men i samband med 1-0 skadade Ramos axeln och en kvart efter fullträffen tvingades han lämna planen. Den skadan blev för jobbig för bortalaget.

Fyra minuter efter bytet – där Rafael Benitez kastade in Raphaël Varane – kvitterade Ciro Immobile. Sedan fortsatte hemmalaget köra på och i andra halvlek kom avgörandet.

Ever Banega gjorde 2-1 efter en dryg timme och med kvarten kvar fixade Fernando Llorente 3-1.

Ronaldo mållös

Real Madrid var väldigt blekt i andra halvlek. Cristiano Ronaldo, som har öst in mål mot Sevilla genom åren, fick lämna planen mållös. James Rodriguez reducerade till 2-3 på stopptid.

Sevilla, som ligger i mitten av spanska ligatabellen, är starka på hemmaplan. Den 3 oktober besegrade man Barcelona med 2-1.

Ronaldo, som inte gjorde någon bra insats, har gjort åtta ligamål den här säsongen. Neymar toppar skytteligan med elva fullträffar.

Real Madrid är tvåa i la liga, tre poäng bakom Barcelona som tidigare i dag vann mot Villarreal med 3-0.