AIK bekräftar: Han ska backa upp Alm

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Jens Gustafsson ny assisterande tränare

Foto: BILDBYRÅN

AIK förstärker i tränarstaben – och det rejält.

Förbundskaptenen för det yngre U21-landslaget, Jens Gustafsson, 37, blev på måndagen klar som assisterande tränare.

– Jag är glad och förväntansfull över att bli en del av AIK, säger han till klubbens hemsida.

I november tackade Ulf Kristiansson och Christer Swärd för sig. På måndagseftermiddagen stod det klart att det blir ett riktigt starkt namn som kommer bistå Andreas Alm på tränarbänken säsongen 2016.

Den tidigare Halmstadstränaren Jens Gustafsson är klar som ny assisterande tränare i AIK.

– I Jens får vi en mycket kompetent och passionerad fotbollstränare. Att han för första gången går in i en roll som assisterande tränare ser jag som ett bevis på att vi med denna lösning får en riktigt hög kompetens i tränarteamet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Jens Gustafsson kommer närmast från uppdraget som tillförordnad förbundskapten för det yngre U21-landslaget, med spelare födda 1994 eller senare i truppen. Nu tar han för första gången rollen som assisterande tränare.

– Jag är glad och förväntansfull över att bli en del av AIK. Jag kommer att ge mitt yttersta varje dag för att AIK ska överträffa de alltid högt ställda förväntningarna i och runt klubben, säger Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

"Känns mycket bra"

AIK bekräftar även att Johan Svensson, 34, som var assisterande tränare i damallsvenska KIF Örebro 2013, kommer in som ny fystränare.

– Johan är en välutbildad fystränare som kommer att vara med i den dagliga verksamheten. Detta blir en utveckling av kompetensen i teamet då genomförandet av fysträningen tidigare legat hos fotbollstränarna. Johans kompetens och professionalism kommer att tillföra AIK en ny dimension i utvecklingen av spelarnas fysiska egenskaper, säger sportchefen Björn Wesström.

– Det känns mycket bra att få möjligheten att arbeta tillsammans med ett professionellt team i en stor klubb och jag ser verkligen fram emot att få inleda min tid i AIK, säger Johan Svensson till klubbens hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN