Skräll – nu är Real nio bakom Barça

Uppdaterad 2016-12-14 | Publicerad 2016-02-21

Tre missade jättelägen och ett feldömt Ronaldo-mål emot sig i första halvlek. Ändå reste sig Malaga och tog en skrällpoäng hemma mot Real Madrid.

Nu är Los Blancos nio poäng bakom Barcelona i serietoppen.

Ja, nu är seriesegern långt borta för Zinedine Zidane och hans Real Madrid.

Men frågan är om inte Real Madrid ska vara nöjda med en poäng på La Rosaleda sett till omständigheterna. För det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen i första halvlek. Först var det Juanpi som blev helt sopren med Keylor Navas utan att sätta 1-0 och sedan var det Ricardo Hortas tur att missa ett helt öppet läge i straffområdet.

I stället var det Ronaldo som hittade in med 1-0 på nick i den 33:e minuten, hans första bortamål i La liga sedan 29 november. Den sviten borde dock förlängts ytterligare då reprisbilderna visade en tydlig offside på portugisen.

Ligatiteln avlägsen

Ronaldo fick även chans till 2-0 från straffpunkten bara tre minuter senare men då räddade Carlos Kameni.

Malaga hann med att bränna ytterligare ett superläge i slutet av första halvlek och de flesta började nog tro att Real skulle utnyttja ineffektiveten till tre poäng men så klev mittbacken Raúl Albentosa fram och tryckte in 1-1 i den 66:e minuten.

Atletico Madrid tappade också

Trots flera bra lägen åt båda hållen blev det också slutresultatet. En skräll som nu gör att ligatiteln ser mycket avlägsen ut för huvudstadslaget. Med tretton omgångar kvar måste Real ta in nio poäng på Barcelona som inte har tappat mer än tolv poäng på de första 25 omgångarna. Men Zidane vägrar vika ner sig:

– Vi ger inte alls upp ligan, även om det blir svårare nu. Det finns många poäng kvar att spela om, säger han enligt Marca.

Barcelona kunde fortsätta jubla senare under kvällen när Atlético Madrid också bara fick nöja sig med en poäng, 0-0, mot Villareal. Avståndet ner till Diego Simeones andraplacerade lag är därmed åtta poäng.