Giroud kom in och avgjorde för Arsenal

Han har haft en tung höst.

Men i dag visade Olivier Giroud att han är tillbaka på allvar.

Fransmannen gjorde två mål när Arsenal slog Sunderland med 4-1.

– Det kändes härligt att få komma in och göra det andra målet, säger han efter matchen.

Arsenal FC

Arsenal fortsätter att imponera och segern mot Sunderland innebar att laget är obesegrat i 14 matcher i rad.

Laget tog tidigt greppet om matchen i den första halvleken med ett fint nickmål av Alexis Sánchez. Han kom i den 19:e minuten in framför Sunderlands Lamine Koné och förvaltade ett bra inlägg från vänsterkanten, slaget av Alex Oxlade-Chamberlain.

I andra halvlek var spelet aningen mer öppet och kort efter att domaren friat när Sánchez ramlade i offensivt straffområde fick Sunderland straff. Duncan Watmore fälldes av målvakten Petr Cech. Jermain Defoe kvitterade och satte press på Arsenal.

De små knutar som eventuellt fanns löste Olivier Giroud upp.

Kysste kameran

EM-hjälten har varit borta på grund av skador, sviktande form och en utvisning. Men nu, med Sveriges VM-kval mot Frankrike runt hörnet, verkar anfallaren hittat tillbaka på allvar.

Han hoppade in och gjorde direkt 2-1 när han nådde ett inlägg från vänsterkanten med sin vänsterfot när han smart släpande inne i boxen.

I den 76:e minuten slog han till igen. Han mötte rörligt en hörna, förlängde bollen som fick en svår bana in över Sunderlands målvakt Jordan Pickford.

Efter målet visade han sin glädje. Bröstade upp sig i vanlig Giroud-stil och kysste tv-kamerans lins.

– Han har inte surat i hop på bänken utan kommer tillbaka ännu mer motiverad, sa Ola Andersson, expert för Viasat.

Olivier Giroud var nöjd, men balanserad efteråt.

– Vi startade bra, men de kom in i matchen när vi inte lyckade sätta vårt andra mål. Men det var skönt att får komma in och göra det där andra, säger han i matchintervjun.

Alexis Sánchez, som avslutade målskyttet, hyllade sin lagkompis efteråt.

– Tur att vi hade "big man"..., sa han.

För Sunderland däremot innebar lördagens förlust ytterligare en motgång. Laget ligger sist i tabellen och har bara tagit två poäng så här långt.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se