”Jag har inte fått några pengar än”

Janne Anderssons om Zlatans utspel

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Andersson medger att snacket om Zlatan Ibrahimovic kostat energi.

Men han tycker att de flesta utspelen varit roliga – även det när ”Ibra” dissar ett fejkat telefonsamtal i en reklamfilm.

– Jag har inte fått några pengar för den reklamen, men det kanske kommer, säger Andersson i TV4.

Innan det definitiva beskedet att Zlatan Ibrahimovic inte är aktuell för en återkomst i landslaget kom, så fick förbundskapten Janne Andersson svara på frågor om ”Ibra” i tid och otid.

– Jag har haft full respekt för alla frågor, inte minst sedan Zlatan själv uttryckt sig i ämnet, då är det fullt normalt att frågan väcks, säger förbundskaptenen i TV4 efter att ha offentliggjort sin trupp till VM.

”Fick slå knut på mig själv”

Han medger att det kostade energi.

– Ja, på så sätt att jag nästan fått slå knut på mig själv när jag svarat på frågor hela tiden. Det har kostat energi, ja, men det har absolut inte funnits någon irritation, säger han.

Foto: BILDBYRÅN

På frågan varför han själv inte ringde Ibrahimovic svarar 55-åringen att det kändes naturligare att landslagschef Lasse Richt fick sköta dialogen.

– Lasse och Zlatan har en relation sedan tidigare. De har pratats vid, och när de har pratat så har de kommit fram till att det inte var aktuellt. Det är inga konstigheter. Samtidigt var det skönt när vi väl fick beskedet, så att det inte kostade ännu mer energi, säger Janne Andersson.

”Tycker det är rätt roligt”

Zlatan stod för flera utspel under våren. Bland annat kom det ut en reklamfilm där han låg i en swimmingpool, fick ett fejkat samtal av Janne – och valde att ignorera det.

Vad Janne Andersson tyckte om det?

– Att det är rätt roligt, faktiskt. Jag har inte fått några pengar för den reklamen, men det kanske kommer? Nä men Zlatan har en charmig energi, säger han.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag, biljetter, datum
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM–studion - se analyser av Bank och Niva om VM
LÄS MER: VM-elvan – ta ut ditt drömlag och vinn priser (start 17 maj)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.