Publicerad 2022-02-13

Tottenham fick en mardrömsinledning hemma mot Wolverhampton.

Två dråpliga mål och underläge 2–0 efter 18 minuter och dagen var förstörd.

Man tappar nu mark i kampen om en Champions League-plats.

Tottenham fick en mardrömsstart på matchen när Raul Jimenez redan efter sex minuter satte sitt femte mål för säsongen.

Efter två bra räddningar av Hugo Lloris så blev det tredje gången gillt för bortalaget när mexikanen mycket vackert placerade in ledningsmålet.

Men mardrömmen var inte över för Tottenham där. För bara elva minuter senare kom 2–0.

Först slog Lloris en dålig passning till Ben Davies vars uppspel hamnade rakt på en bortaspelare.

”Väldigt dråpligt”

Efter fint spel kunde Podence avsluta, ett skott som styrde på Davinson Sánchez och bollen studsade sedan vidare på Rodrigo Bentancur i stolpen och på returen kunde Leander Dendoncker trycka in 2–0.

– Det är väldigt dråpligt, säger Martin Åslund, expertkommentator på Viaplay.

Tio minuter senare fick Spurstränaren Antonio Conte nog och försökte väcka laget och bytte ut Ryan Sessegnon och Dejan Kulusevski kom in.

I den andra halvleken skapade Tottenham flera bra målchanser men man fick aldrig in bollen och det blev 2–0.

Segern betyder att Wolverhampton nu passerar Tottenham i tabellen och är ny sjua.