Tobias Sana om sitt sena straffavgörande: ”Född för det här”

Uppdaterad 2021-08-15 | Publicerad 2021-08-14

MALMÖ. Han missade en straff mot Elfsborg nyligen.

Men Tobias Sana tvekade inte, slog straffen och gjorde 3–2 på tilläggstid i ett jättedrama mot Malmö FF.

– Jag är född för det här, säger IFK Göteborgsmittfältaren.

IFK Göteborg

Klassiska stormötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg fick en rivstart.

Glödhete Antonio Colak fick en gratischans efter sex minuter efter först tveksam passning från August Erlingmark följt av svag hemåtpassning från Oscar Wendts högerfot.

Ur snäv vinkel från utanför straffområdet placerade Colak mycket skickligt in 1–0.

2–0 hängde i luften med ett mycket intensivt MFF-tryck mot ett panikslaget IFK Göteborg. En annan skyttekung tog gästerna in i matchen.

Kyligt av Berg

Kolbeinn Sigthorsson vann en duell mot Lasse Nielsen och ur ännu en mycket svår vinkel dunkade Marcus Berg in 1–1 (17) i nättaket.

IFK Göteborgs 2–1-mål mitt under intensiv MFF-press i den andra halvleken kom minst sagt överraskande.

Tobias Sana slog ett inlägg från vänster som MFF-försvararen Eric Larsson nickade in i eget mål till 2–1 för IFK Göteborg (55).

Malmö FF:s Eric Larsson fick lite revansch på sig själv och slog en bra hörna som inhopparen Malik Abubakari nickade in 2–2 på i 86:e minuten och de flesta trodde på delad poäng.

Men den här matchen blev fortsatt högdramatisk.

På tilläggstid satte MFF-inhopparen Peter Gwargis dobbarna i bröstet på Marcus Berg. Efter protester och hetsiga diskussioner på planen – och efter att domaren Glenn Nyberg rådgjort med sin assisterande – fick IFK Göteborg straff.

Tidigare Malmöspelaren Tobias Sana tog hand om straffen som han gjorde sensationella slutresultatet 3–2 på.

Sana missade i början av juli en straff för IFK Göteborg när Blåvitt 0–1-tappade hemma mot Elfsborg.

Trots det tvekade han inte att ta straffen inför rejält buande och busvisslingar från sin gamla hemmapublik i Malmö.

Sana bland fiskpinnarna

– Jag är född för det här. Folk har räknat ut mig under hela min karriär. Jag har varit nere bland fiskpinnarna och krigat. Jag har bränt straffar förut, men jag älskar de här lägena, säger Sana efter matchen.

– Som jag sa när jag brände straffen senast – står jag på listan kommer jag slå den.

Matchklockan stod på 90+9 när Sana klev fram och slog in 3–2. MFF-målvakten Johan Dahlin slängde sig åt vänster, Sana placerade bollen till höger.

– Jag fick en chans att revanschera mig på en speciell arena där jag har spelat förut. Det fanns bara en sak i mitt huvud, att sätta den, säger Sana.

– Jag hade studerat målvakten, åt vilket håll han kastar sig mest.

– Det var tre viktiga poäng för laget. Det var extra skönt att få fira det, säger Tobias Sana.

Förlusten var Malmö FF:s första på hemmaplan i allsvenskan sedan 2019.