18 (!) straffar krävdes mellan BP och Djurgården

Publicerad 2021-02-06

Lika efter full tid.

Lika efter de ordinarie straffarna.

Det krävdes 18 straffar för att BP skulle kunna avancera till final i Volkswagen Stockholm Challenge.

Tilda Sjöqvist stegade upp för att lägga matchens 18:e straff. Den räddades, och BP kunde knipa den första finalplatsen i Volkswagen Stockholm Challenge. Detta efter att ha besegrat Stockholmskonkurrenten Djurgården.

Det var BP som tog tag i taktpinnen i matchens första halvlek. Laget kapitaliserade på två tilltrasslade situationer i Djurgårdens straffområde. Mathilda Johansson Prakt prickade in det första målet, och Lovisa Norrby det andra.

Däremellan stack Djurgården upp med tillfällig kvittering. Efter ännu en tilltrasslad situation skyfflade BP:s Wilma Wärulf dråpligt upp bollen i eget nättak. Trots det gick BP till halvtidsvila i en 2–1-ledning.

Straffar i centrum

Den andra halvleken kretsade också mycket runt straffar. Först kvitterade Djurgårdens Rachel Bloznalis från straffpunkten, och sedan ropade BP efter en liknande möjlighet.

Laget fick inget gehör, och det var lika, 2–2, efter full tid. 18 straffare senare var det över. En märkbart nedslagen Sjöqvist fick stöttas av sin lagkamrater efter den avgörande missen.

I den andra semifinalen möts Hammarby och AIK.