AVSLÖJAR: Skrällaget nära två (!) tidigare landslagsspelare

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Akropolis skrällde med en femteplats i superettan.

Nu är de på väg att skrälla i transferväg, erfar Sportbladet.

Spångaklubben förhandlar med både Astrit Ajdarevic, 30, och Daniel Larsson, 34.

Efter fjolårets överraskande insats som nykomling i superettan har Akropolis tappat flera spelare. Nicklas Maripuu och Adhavan Rajamohan tar steget upp i allsvenskan hos nykomlingen Degerfors och AIK-målvakten Samuel Brolin har på nytt lånats ut, nu till Mjällby.

Meriterade nyförvärv

Men Akropolis är på väg att täppa igen spelarförlusterna – med råge.

AIK-profilen Panos Dimitriadis, 34, har skrivit på för superettanlaget och kan gå in som ersättare för mittbacken Marcus Haglind-Sangré som flyttat till Örgryte.

Klara är även tidigare Djurgårdenspelaren, vänsteryttern/anfallaren Oscar Pettersson, 21, och mittfältaren Fredrik Hammar, 19, Brentford.

Men enligt vad Sportbladet erfar förhandlar även Akropolis med ytterligare två meriterade spelare i Astrit Ajdarevic, senast i Djurgården, och Daniel Larsson, som efter en lång utlandskarriär nyligen ska ha brutit avtalet med cypriotiska Apollon. Dessförinnan spelade han för Aris Thessaloniki.

– Larsson känner lite folk hos oss eftersom han har spelat i Grekland. Mer än så kan jag inte kommentera det i detalj, säger Akropolis sportchef Georgios Gogas.

Offensive mittfältaren Ajdarevic har gjort en A-, tre OS- och ett 40-tal U-landskamper för Sverige.

För Fotbollskanalen berättar Ajdarevic att han tränat med klubben.

– Jag är så tacksam mot Akropolis för att jag fått träna med dem. De har varit superproffs och hjälpt mig hela vägen, säger han.

Inte jättesummor i lön

Anfallaren/yttern Larsson har 5 A-landskamper för Sverige och har spelat som utlandsproffs i fem olika länder, bland annat i spanska Valladolid och Granada och har 125 allsvenska matcher för Häcken och Malmö FF.

De eventuella storvärvningarna uppges inte belasta Akropolis med jättesummor ekonomiskt. Båda spelarna är kontraktslösa.

Ajdarevic jobbar dessutom sedan ett tag tillbaka också som expertkommentator för CMore och har redan tränat med Akropolis vid flera tillfällen.

– Vi vill alltid ha bra spelare. Om det går att lösa och tajmingen är bra så är ibland människor i en sådan fas i livet att det kan bli rätt för flera parter, säger Gogas till Sportbladet.

Akropolis spelar sin matcher på Grimsta IP och tränas i år av Mirza Jelecak.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.