”Gareth Bale älskar fortfarande Real Madrid”

Publicerad:
Foto: Laszlo Balogh / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Trots Europa League-succé under torsdagen är Gareth Bales Tottenhamframtid högst osäker inför sommaren.

Om man ska tro Bales agent Jonathan Barnett, 71, så hade walesaren i alla fall inte haft något emot en Real Madrid-comeback.

– Han älskar fortfarande Madrid, säger agenten till goal.com.

Gareth Bale gjorde en av sina mer tongivande insatser sedan återkomsten till Tottenham under torsdagen, när han stod för ett mål (ett vackert sådant dessutom) och en assist i 4–1-segern mot Wolfsberger i Europa League sextondelsfinalspel.

Likväl så tyder det mesta på att Tottenham inte vill förlänga lånet från Real Madrid – åtminstone om man ska dra några slutsatser från hans tid hittills i London.

”Har inga problem med klubben”

Enligt Bales agent Jonathan Barnett så skulle inte Bale ha några problem med att återvända till Real Madrid. Ett Real Madrid där han under slutet av sin tid var fastklamrad i tränare Zinedine Zidanes frysbox.

– Han har inga problem med klubben. Det är en underbar klubb. Det skulle inte vara några problem för honom (att återvända), säger Barnett till goal.com.

– De måste bara bestämma sig om de vill ha tillbaka honom, om han kan spela för Madrid och alla dessa saker. Jag antar att du får fråga herr Zidane om han vill ha honom, jag tror inte det, fortsätter Barnett, som också väljer att skicka en känga till de Real Madrid-fans som varit kritiska mot walesaren.

– Han gjorde allt rätt på planen och var fantastisk. Han sade aldrig något och vann massa troféer. Flera av de stora Madridmålen genom tiderna är från Gareth, så jag tror att när folk tittar tillbaka så kommer de inse hur idiotiska de var med honom.

”Inte gått så bra”

Agenten går vidare med att påpeka att det inte ska finnas några bekymmer mellan hans klient och dennes nuvarande tränare i Tottenham, José Mourinho.

Även om Barnett också medger att lånet i Spurs inte gått helt enligt plan för den ifrågasatte Bale.

– Vi förväntade oss att han skulle spela mer. Det har inte gått så bra, men laget har inte gått så bra heller.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.