Svensklaget fick en mardrömslott – ska sänka mesta mästaren

Linda Sembrant: ”I en period där de briljerar lite mindre”

Publicerad:

FOTBOLL

Juventus lottades mot tuffast möjliga motstånd i Champions League.

Linda Sembrant välkomnar nästa års gruppspel – men vill först sänka giganten Lyon som hon inte tycker briljerar som tidigare.

– Nånstans har vi allt att vinna och att slå ut Lyon i en sån här match vore historiskt, säger landslagsbacken.

Foto: Valerio Pennicino / Getty Images Europe

Ifjol när Linda Sembrant bara varit i Juventus i några veckor fick det italienska topplaget en tuff lott och åkte ut direkt i 16-delsfinalen mot Barcelona.

Även i år fick den italienska toppklubben, som är oseedad, ett mardrömsmotstånd och kanske värsta tänkbara i regerande mästarlaget Lyon som har vunnit turneringen sex gånger.

Den svenska stjärnan är glad över att det införs ett gruppspel till nästa år.

”Det är på tiden – mer rättvist”

– Jag tycker att det är på tiden, det blir mer rättvist i sin helhet. De lagen som förtjänar det kommer att klättra mot de sista matcherna. Men lottningen är gjord och vi har en otroligt stor utmaning framför oss, mot ett Lyon som varit i final i stort sett varje år. De är väl i en period där de briljerar lite mindre än vanligt men vi vet att vi behöver göra en 100-procentig insats för att rå på dem.

Sembrant tycker att hennes Juventus, där även landslagskollegan Lina Hurtig numera spelar, har utvecklats mycket det senaste året och känner att gapet mellan Lyon och övriga topplag i Europa minskar successivt.

– Det är många klubblag som blir mycket bättre, vi tar stora kliv. Tidigare år har de varit väldigt outstanding vilket jag inte tycker att de är längre. Jag tycker att vi går in med annan mental känsla än när vi klev in mot Barcelona. Visst vi har Lyon, men vi är bättre och bättre förberedda än förra året.

”Ska helt enkelt försöka köra ut dem”

Juventus har haft en mycket prövande tid under hösten med bland annat hotellkarantän men trots det gått rent i serien med nio segrar på de nio senaste matcherna. Sembrant tycker att laget går in i Champions League med en bra känsla.

33-åringen tror att det är bra för hela turneringen om det inte blir Lyon som vinner i år, och framför allt skulle hon vilja ta en tung skalp mot laget redan i starten.

– Ja, det vore väldigt bra om Lyon åkte ut nu helt enkelt. De har en otrolig historik bakom sig. Vem som vinner brukar jag inte bry mig så mycket om, om jag inte själv står där i de matcherna. För mig just nu kollar jag bara på matcherna mot dem. Vi ska helt enkelt försöka köra ut dem ur turneringen.

Juventus, som inleder hemma, möter Lyon onsdag klockan 15.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.