London Calling

Vändningen – PL kan tillåta publik före jul

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Publik på läktarna kan snart bli verklighet i Premier League, Antonio Conte avslöjar dubbelköpet som aldrig blev av och Man City är fortfarande sugna på Lionel Messi.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Fotbollssupportrar kan ges tillåtelse att besöka Premier League-arenor redan före jul. Det är källor inifrån den brittiska regeringen som avslöjar att ledamöter just nu diskuterar olika lösningar. Inga beslut har tagits än så länge men dialogen ska vara ”positiv” och planerna ”långt framskridna” med siktet inställt på den 3 december. Detta gäller även The Championship och League One.

Det innebär dock inte att alla arenor kan öppna upp hur som helst. Troligtvis kommer klubbarna tvingas följa det nya coronasystemet i England som går ut på att städer delas in i olika nivåer. Därmed kan exempelvis en omgång tillåta publik på Old Trafford men inte på Anfield, beroende på hur situationen ser ut i Manchester respektive Liverpool.

DAGENS CITAT

”Jag frågade efter två spelare och det var väldigt nära att jag fick dem. Den ena var Romelu Lukaku och den andra Virgil van Dijk”, – Antonio Conte till The Telegraph. Historien och nutiden hade uppenbarligen kunnat se helt annorlunda ut för Chelsea om tränaren hade fått igenom sina önskemål.

DAGENS GLÄDJE

Gareth Bale säger att han har återfått sin kärlek till fotbollen efter flytten hem till Tottenham. Anfallaren har en match kvar med Wales (mot Finland) innan han åker tillbaka till London: ”Jag är väldigt glad”, säger Bale. ”Att återvända till en klubb där man känner sig uppskattad väcker hungern i en igen. Att gå ut och spela för ens fans som alltid stöttar en”. Han lovar även att det finns ytterligare en nivå i honom rent prestationsmässigt.

DAGENS SILLY

Manchester City är redo att ge sig in i jakten på Lionel Messi igen. Enligt The Sun (som blandar och ger vad gäller trovärdighet kring denna typ av uppgifter) ska klubben vara redo att försöka locka över argentinaren från Barcelona redan i januari. Relationen med den spanska klubben är fortfarande frostig och eftersom det mesta tyder på att Pep Guardiola blir kvar ser City sitt läge.

DAGENS COMEBACK

Phil Foden ser ut att vara tillbaka ur Gareth Southgates frysbox efter att ha brutit mot coronarestriktionerna på Island tidigare i höst. 20-åringen väntas finnas med från start i Englands möte med just Island under onsdagskvällen. En match som inte gäller något sedan Three Lions förlorat mot Belgien i helgen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Spara i samma fonder med samma säkerhet som hos alla andra banker, men till halva avgiften. Bli kund gratis hos SAVR här

SAVR

Publisert:

LÄS VIDARE

Man Citys missnöje mot United-legendaren

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Fotboll

London Calling

Gareth Bale