Bundesliga

Här bryter svensksuccén mot coronareglerna

Joakim Nilssons Arminia Bielefeld i 2. Bundesliga

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Joakim Nilssons Arminia Bielefeld avgjorde på tilläggstid och tog ett jättekliv mot Bundesliga.

Då bröt hela laget mot coronareglerna när de kramades och firade vilt.

– Det går inte att hålla tillbaka känslorna i det läget, säger Nilsson.

När inhopparen Sven Schipplock nickade in 2–1 för Arminia Bielefeld i andra övertidsminuten borta mot Holstein Kiel i 2. Bundesliga visste jublet inga gränser.

Målskytten slet av sig tröjan och sprang ut mot avbytarbänken där man gruppkramades, spelare i startelvan och avbytare, vissa med ansiktsskydd på.

– Det går inte att hålla tillbaka känslorna i ett sådant läge, inte efter ett så viktigt mål, säger Bielefelds svenske mittback Joakim Nilsson till Sportbladet.

Sven Schipplock nickade in det avgörande målet.
Sven Schipplock nickade in det avgörande målet.
Måljublet i Arminia Bielefeld var stort.

Regler för måljublet

Den tyska ligan har återstartat efter coronauppehållet med ett strikt medicinskt protokoll som lagen ska följa.

Spelarna uppmanas att måljubla med armbågs- eller fothälsningar.

Men Schipplocks segermål innebar att tabellettan Bielefeld med svenskduon, tidigare Gif Sundsvall och Elfsborgsspelaren Jocke Nilsson och före detta AIK-målvakten Oscar Linnér (reservmålvakt här) behöll ett försprång på hela tio poäng ner till trean HSV, utanför platserna som ger avancemang till Bundesliga.

– Vid ett 1–0-mål tidigt i matchen går det att hålla igen och tänka på rekommendationerna, men inte vid ett sådant avgörande. Hela laget exploderade av glädje. Jag tar inte ut något i förskott, men det ser väldigt, väldigt bra ut i tabellen, säger Joakim Nilsson med sex omgångar kvar att spela.

Efter slutsignalen kramade Nilsson om Schipplock lite extra.

– Jag var inte helt nöjd med mitt eget agerande vid Kiels 1–1-mål och då kändes segermålet extra viktigt för mig. Dessutom har Schipplock hamnat på bänken, inte gnällt, kom in och gjorde sitt första mål. Det gjorde allt extra häftigt.

Hur är det att spela fotboll med alla coronareglerna?

– Man är väldigt glad över att spela matcher...men det här ju något annat trots allt. Ibland känns det som träningsmatcher när det är så tyst och öde.

Joakim Nilsson i Elfsborg 2019 innan flytten gick till Tyskland.

Saknar publiken enormt

– Även i 2. Bundesliga är det fantastiska arenor och enormt publiktryck. Det saknar man väldigt mycket nu. Fotboll utan fansen är inte samma sak, säger mittbacken som är yngre bror till tidigare landslagsmittbacken Per Nilsson.

Joakim Nilsson har spelat i 26 av 28 omgångar och räknas som en av 2. Bundesligas bästa försvarare efter flytten från Elfsborg förra sommaren.

– Det har varit helt fantastiskt. Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så här bra. Vår tränare (Uwe Neuhaus) vill bygga upp vårt spel extremt mycket bakifrån och jag har utvecklats mycket i den delen och lärt mig det fysiska spelet på ett annat sätt.

Joakim Nilsson har gjort fyra A-landskamper i samband med landslagets januariturneringar.

Har du haft någon kontakt med Janne Andersson eller landslagsledningen nu?

– Nej, och det är inget som jag har lagt någon fokus på. Tar vi klivet upp i Bundesliga och jag fortsätter att göra det bra där så vet jag att jag kommer att synas, säger 26-åringen.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: AIK ett bättre lag än Elfsborg

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga

DSC Arminia Bielefeld

IF Elfsborg

AIK Fotboll

Oscar Linnér

Janne Andersson