Vinst för Milan i Zlatans startdebut på San Siro

Matchhjälten: ”Zlatan sa att jag skulle göra mer mål med honom i laget”

Publicerad 2020-01-19

MILANO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovics flytt tillbaka till Milan har fått laget att lyfta.

Mot Udinese, i 38-åringens startdebut hemma på San Siro, var han delaktig i det avgörande 3–2-målet – matchens sista spark.

– Segern betydde väldigt mycket för oss, säger Ibrahimovic i C More.

Sedan Zlatan Ibrahimovic kom till Milan har Serie A-laget inte förlorat med den svenska anfallaren på plan.

I dag kom den tredje vinsten (det har också blivit en oavgjord match).

– En viktig seger i en svår match, säger Ibrahimovic till C More.

Men segern satt långt in. Milan fick en mardrömsstart när Udinese, med svenske Ken Sema på mittfältet, tog ledningen efter sex spelade minuter.

Målvaktstavla

Målvakten Gianluigi Donnarumma stod för en riktigt blunder vilket betydde öppet mål för Jens Stryger Larsen och 1–0.

Kvitteringen kom direkt i andra halvlek då inhoppande Ante Rebic satte sitt första mål i Milan.

Med 20 minuter kvar av matchen jublades det än en gång vilt på San Siro då vänsterbacken Theo Hernandez läckert satte 2–1 på volley.

Såg ut att tappa poäng

En sen kvittering av Udinese såg sedan ut att kosta Milan viktiga poäng i jakten på en bättre tabellplacering.

Men Milan, Ante Rebic – och Zlatan Ibrahimovic – var inte klara. På tilläggstid kom segermålet, Rebics andra, efter att Ibrahimovic spelat fram bollen till kroaten.

– Jag pratade med Zlatan efter träningen i går. Han sa att jag skulle göra fler mål med honom i laget, säger Rebic.

– Zlatan betyder mycket för oss både på planen och i omklädningsrummet, fortsätter matchhjälten.

Svensken hade några egna lägen i matchen men var aldrig riktigt nära. Ibrahimovic sammanfattade:

– Det var ingen lätt match, det var tufft. De två målen vi släpper in ska inte hända. Men vi reagerade bra, höjde tempot, skapade fler chanser och vinner till slut.

– Vi fick med oss publiken och det är viktigt för spelarna att få självförtroendet, säger Zlatan Ibrahimovic.

Milan klev med 3–2-segern upp på en åttonde plats i tabellen, sju poäng bakom fyran Atalanta och femman Roma.

För Ibrahimovic innebar segern också att han blev historisk. Segern var nämligen hans 150:e i Serie A. Ingen har nått den noteringen på 222 matcher.

Zlatan Ibrahimovic firar med Ante Rebic.