Vladimir Rodic: ”Jag överreagerade”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dagen efter de turbulenta scenerna och domarutskällningen på Tele2 Arena ångrar Hammarby Vladimir Rodics stora delar av sitt uppträdande:

– Det är sådan jag är, men jag överreagerade, säger han till Sportbladet.

En spelare som inte ens var på planen skapade de största rubrikerna i den allsvenska fotbollen under söndagen.

Hammarbys Vladimir Rodic skällde ut assisterande domaren Daniel Gustavsson efter noter när linjemannen – korrekt – dömde bort Nikola Djurdjics mål på tilläggstid.

Ångrar sig

Efter att ha sovit på saken, diskuterat sitt agerande med ansvarig med Hammarby så säger Vladimir Rodic till Sportbladet:

– Jag tycker inte att det var värt att bli en så stor grej av det som det blivit. Men när jag har sett på bilderna och tittat på situationen nu så kan jag säga att jag inte borde ha reagerat så.

– Jag borde hållit mig lugnare. Men det är den jag är. Jag har känslor, jag vill vinna, jag vill stötta mitt lag i alla lägen, oavsett om jag spelar eller inte, säger Rodic.

Har du varit i kontakt med domarteamet?

– Nej.

Tänker du försöka komma i kontakt med dem?

– Ehhh, nej. Jag tror aldrig jag har haft möjlighet att prata med någon domare efter matcherna så jag tror nog inte jag gör det nu heller.

1 av 10 | Foto: ANDREAS BARDELL

Förklarade sig för klubben

Under måndagsförmiddagen träffade Rodic ansvariga inom Hammarby Fotboll och diskuterade igenom situationen.

– Vad vi sa håller vi internt.

Men din egen slutsats är?

– Att jag ska hålla igen nästa gång. Så ska det inte se ut. Men det var 100 procent jag.

Rodic har inte fått någon uppgift om att han blivit anmäld i efterhand eller riskerar något ytterligare straff utöver det gula kort som domaren Mohammed Al-Hakim delade ut till honom och bedömde situationen vara värd.

– Jag fick det jag förtjänade, en varning. Jag tycker att det var rätt nivå. Det finns många situationer inom fotbollen världen över där spelare reagerar mot domarbeslut. Det var bara ord från min sida, inget värre.

Ger Al-Hakim rätt

En ytterligare diskussion efter händelsen på Tele2 i går är att Mohammed Al-Hakim anmält och vill ha bort TV-visandet av kontroversiella domslut på arenans storbildsskärmar.

Såg du reprisen?

– Ja, givetvis. Jag håller med Al-Hakim, det kan eskalera med repriser. De borde kanske inte visas.

– Det bästa vore om vi hade VAR i allsvenskan. Då ökar chanserna att det blir rätt, säger Vladimir Rodic.

Hammarbyspelaren riskerar troligen inte någon ytterligare bestraffning i efterhand.

– Mitt uppdrag i sådana här situationer är att titta närmare på vad som hänt om domarteamet inte har uppmärksammat det under matchen, säger riksombudet Henrik Engvall till Sportbladet.

– Någon sådan indikation har jag inte fått från domarna. Jag har inget på mitt bord från matchen just nu, säger Engvall.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.