“Om Zlatan kommer så blir jag bekymrad”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovic jagas av Bologna, och kanske även Milan.

Uppgifter som oroar Italiens fotbollselit.

– Det betyder att det inte bara saknas bra försvarare, utan även anfallare, säger legendaren Claudio Gentile till Ansa.

Sedan Zlatan Ibrahimovic tillkännagav beslutet att lämna amerikanska LA Galaxy har det inte gått en dag utan att italiensk press skrivit om en eventuell Serie A-comeback för 38-åringen. På tisdagen är det två stora fotbollprofiler som får ge sin dom kring svenskens vara eller icke vara i den italienska ligan.

– Han skulle passa i Bologna där han skulle lyfta ett lag som är i behov av en stark anfallsspelare. I Milan tror jag däremot inte att han skulle vara så avgörande som klubben och fansen skulle förvänta sig. Förväntningarna är för höga, säger Cesare Prandelli, rutinerad klubblagstränare och italiensk förbundskapten 2010-2014, till nyhetsbyrån Ansa.

”Inte fotbollen som är vinnaren”

Prandelli är samtidigt inte ensam om att vara skeptisk till Zlatans ankomst i en roll som frälsare för Bologna eller Milan. Claudio Gentile, med 283 ligamatcher för Juventus på meritlistan, är rent av bekymrad.

– När vi talar om vissa återkomster så är det inte fotbollen som är vinnaren. Om en 38-årig spelare fortfarande kan anförtros att göra skillnaden i den italienska ligan så blir jag orolig. Det betyder att det inte bara saknas bra försvarare, utan även anfallare, säger Claudio Gentile.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.