Publicerad 2019-11-07

ST. GALLEN/STOCKHOLM. Malmö hade chansen att skaffa sig ett superläge till avancemang.

Men bortamötet med Lugano blev en spelmässig besvikelse där skåningarna kan tacka Johan Dahlin för det mållösa resultatet.

– Han visar att han håller världsklass, säger Behrang Safari.

Malmös fans var röststarkast på de tomma läktarna på reservplanen i St Gallen. Men i ärlighetens namn hade de inte mycket att jubla över under de 90 minuterna.

Lugano var tvungna att ta tre poäng för att ha en riktig chans till avancemang och schweizarna tog kommandot tidigt och Mattia Bottani fick ett bra läge efter ett fint väggspel redan efter åtta minuter. I övrigt var första halvlek chansfattig.

Dahlin räddade friläge

I 57:e minuten blev det nätkänning för hemmalaget efter en frispark. Men nickmålet dömdes bort för offside på lagkapten Mijat Maric som inte var den som stod för avslutet. Bara minuter senare tappade MFF markering på ännu en frispark och Johan Dahlin tvingades till en räddning.

Den allra skarpaste chansen fick Filip Holender när Alexander Gerndt friställde honom men återigen kom Johan Dahlin ut bra och avvärjde.

– Dahlin räddar MFF, säger Anders Svensson i Kanal 9.

Dubbla skador

MFF:s bästa chans i slutskedet när inhoppande Guillermo Molins klackade ett inspel från nära håll och skapade en del oreda.

Molins vädjade även om straff efter att ha gått omkull i offensivt straffområde.

– Det kändes som straff, men jag antar att domaren stod i fel vinkel…, säger han.

Matchen slutade 0–0 samtidigt som även FC Köpenhamn och Dynamo Kiev spelade oavgjort, 1–1, vilket gör att MFF är trea i gruppen men bara en poäng från de två övriga topplagen. MFF har både Kiev och FCK kvar att möta i den ordningen.

Matcher de riskerar att behöva spela utan Oscar Lewicki, skadade låret, och Behrang Safari, axeln ur led, som klev av.

– Det gör jävligt ont. Jag kände smärtan betydligt mer än jag gjorde senast det hände, säger Safari.

”Så jävla dåliga”

Malmöspelarna var besvikna.

– Det är ingen bra insats. Vi är inte nöjda, säger Guillermo Molins.

Varför blir det så här i en så pass viktig match?

– Ingen aning. Vi får rannsaka oss själva.

Behrang Safari försökte hitta en ljusglimt.

– När vi är så här jävla dåliga och ändå får en poäng... det säger ändå nånting, säger han.

Markus Rosenberg:

– Vi har ändå stora chanser att gå vidare. Vi har allt i egna händer. Kiev hemma i nästa match; vinner vi den så sitter vi i förarsätet!