Milanfansens krav – behåll Ibrahimovic

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Utan fans på läktarna förbereds en revolution i AC Milan där både Zlatan Ibrahimovic och Paolo Maldini riskerar att försvinna.

– Vi hoppas på ett mirakel så att Ibra blir kvar, säger Marco Bertoletti i supportklubben Milan Club Desenzano.

Milans vändning och 4-2-seger mot Juventus under tisdagskvällen gav miljontals rödsvarta supportrar glädjefnatt när de följde sändningen från ett publiklöst San Siro.

Efter nio raka ligaförluster mot Juventus sedan 2016 ledde Zlatan Ibrahimovic med ett mål och ett assist mot en vändning och vinst som påminde om svunna tider.

Upprörda av intervjun

Men glädjeskratten fastnade i halsen hos många Milansupportrar när de fick höra intervjun med Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

– Jag blev väldigt upprörd. Även om Zlatan inte sa det rakt ut så är det uppenbart att han inte tror på en framtid för sig själv i klubben nästa säsong. Det är den riktning klubben tar med Ralph Rangnick som ny tränare, säger Jacopo Pistone, kassör i Milan Club London.

– Vid sidan om Antonio Conte (Inter) kommer Ragnick vara den som har störst makt av Serie A-tränarna. Det blir en stor förändring i Milan – igen. Då behövs personer som Ibrahimovic och Maldini för behålla en röd tråd, säger Pistone.

Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
Läktarbanderoll i vintras: ”Välkommen tillbaka Ibra”.

Sportbladet kontaktade flera av AC Milans supporterklubbar och frågade på hur de ser på Zlatan Ibrahimovics framtid i klubben.

– Jag förstår om han tänker på sitt projekt med Hammarby, men jag vill att han stannar ett år till i Milan, säger Fabio Quaranta i Milan Club Bordighera.

– Han har hungern att vinna och är viktig för omklädningsrummet. Ett ettårskontrakt vore perfekt – sedan kan han ägna sig åt Hammarby, säger Quaranta.

Rangnick i flera roller

Hyllade tyske Ralph Rangnick, som lyfte Hoffenheim och RB Leipzig, blir med stor sannolikhet ny tränare när den nuvarande fördröjda säsongen avslutats.

Det är en förnyelse som Milansupportrarna accepterar, men de har svårare med att den även riskerar att svepa bort ikonen, nuvarande sportchefen Paolo Maldini när Rangnick får ett bredare ansvarsområde och fansfavoriten Zlatan Ibrahimovic när det införs en mer fysiskt krävande presspelsfilosofi.

– Det är kluvna känslor hos oss supportrar men vi vill ha kvar Zlatan. Vändningen mot Juventus hade inte varit möjlig utan Zlatan. Han har lyft spelare som Ante Rebic och Rafael Leao, säger David Jordacijevic, skribent hos Milan Club Svezia.

– Jag förstår inte varför man inte erbjudit Zlatan ett ettårskontrakt och Maldini något mer än någon slags ambassadörsroll, säger Jordacijevic.

Hade protesterat på läktarna

De organiserade Milanfansen tillhör oftast någon av hundratals mindre Milan Clubs, supporterklubbar som representerar sin stad eller stadsdel.

Nu saknar dessutom supportrarna ett stort forum att torgföra sina åsikter på när publiken inte släpps in på läktarna på grund av coronapandemin.

– Annars tror jag man hade sett en och annan banderoll om Zlatan, Maldini och Pioli (tränaren). I kommentarsfälten vill folk att Zlatan stannar. Det hade nog blivit en reaktion på läktarna, säger David Jordacijevic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.