Nya publikrestriktioner för Hammarby inför stormatchen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Hammarby straffas med nya publikrestriktioner efter tifot i derbyt mot AIK.

Till hemmamatchen mot Malmö FF efter landslagsuppehållet minskas klacksektionen med ytterligare 500 platser.

”Återigen är det här ett beslut vi måste anpassa oss efter, även om vi fortsatt är starkt kritiska till polisens kollektiva bestraffning”, säger klubbens evenemangs- och säkerhetsansvarige Göran Rickmer till Hammarbys webbplats.

När Hammarby spelade hemmamatch i allsvenskan senast, mot Örebro, så hade polisen inför matchen tagit beslut om att ta bort 500 platser från den norra övre läktarsektionen på Tele2 arena. Detta i och med den omdiskuterade ”Villkorstrappan” som polisen jobbar med.

Inför matchen mot Malmö FF efter landslagsuppehållet sker ytterligare publikrestriktioner – och återigen är neddragningssiffran just 500. Anledningen är ”användandet av olaglig pyroteknik, samt maskering, på läktarsektionen under Hammarbys hemmamatch mot AIK”.

Får flytta publik

”Återigen är det här ett beslut vi måste anpassa oss efter, även om vi fortsatt är starkt kritiska till polisens kollektiva bestraffning. Konsekvensen av att ytterligare 500 platser försvinner från norra övre blir också större för vår publik den här gången”, säger Hammarby Fotbolls evenemangs- och säkerhetsansvarige Göran Rickmer till klubbens webbplats.

I och med neddragningarna kommer klubben att behöva flytta på vissa åskådare som införskaffat biljetter eller har årskort till just den läktarsektionen.

”Vi kan bara beklaga detta för de som drabbas och be om ursäkt, men det är den enda lösningen vi ser att vi kan ta till efter polisens beslut”, säger Göran Rickmer.

Hammarby–Malmö FF spelas söndagen 20 oktober klockan 15.00 i Stockholm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.