Football Radical: Köpläge i ångerbranschen!

Av: Sportbladet.se

Publicerad:

Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid. Ja, det spelades ju fotboll i alla fall. Nu händer nästan inget alls. Tur då att Football Radical är fotbollspodden som inte är så beroende av matcher.
Däremot: Stjärnornas karantänvanor, spanska konspirationsklubbens corona-teorier och farväl av en kär människa.

Flera brasilianska fotbollsstjärnor har smitit från Paris till Brasilien under rådande corona-kaos, dåligt! Johanna har smitit från Paris till Göteborg för att komma undan lockdown, bra!
Simon rapporterar – från sin koja i skogen utanför Bredäng – om hur våra övriga fotbollsstjärnor hanterar karantäntider. Han har nämligen hängt på Instagram och gjort en rad observationer. Till exempel har Karim Benzema tråkigt som en fyraåring och Lorenzo Insigne inte.
Flat Earth FC:s hela credo är en konspirationsteori, det vet ni, därför älskar vi dem, men frågan är om coronatider gjort dem lite väl galna? Alternativt smittade av viruset. Johanna reder ut detta och retar upp Liverpool-supportrar i nästa andetag: Nej, en inställd säsong är inte en säsong, här ska inga titlar delas ut. Stopp, min Klopp!
Zlatan Ibrahimovic har också flytt från virusmeckat i norra Italien och lanserar nu en insamling för att få bukt med sjukdomen. Men funkar det vanliga Ibra-lingot verkligen så bra när det kommer till pandemier och framför allt; kan lejon drabbas av Covid-19? Kan Covid-19 drabbas av lejon? Så mycket oklarheter.

Klart är i alla fall att vi (snart) kommer att leva i Ångerbranschens rennäsans, och att Keisuke Honda så dags eventuellt spelar fotboll med pingviner och gör mål där också. Tills dess lever vi vidare i tvärsäkerhetens och egoismens tidevarv, den här gången gestaltat från oväntat håll: Inte ens Borussia Dortmund kan man lita på längre.

Den som vill kan lita/lyssna vidare på Sveriges radikalaste karantänpodd. Denna vecka även med: Lenin, Gary Neville, Neymar, Ebbe Carlsson, Victor Nilsson Lindelöf, Magdalena Eriksson, Matthijs De Ligt, Johanna Frändén, Sex Pistols, Simon Bank och John Holm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.