Zlatan målskytt efter jättekaoset

Uppgifter om strejk minuter före avspark

Publicerad 2020-03-08

Kaos i klubben och kaos i ligan, men Milans match mot Genoa spelades – och Zlatan Ibrahimovic gjorde mål.

Ändå blev det en ny, tung förlust.

– Det finns inga ursäkter, säger tränaren Stefano Pioli.

Det stormar i italiensk fotboll i allmänhet och i AC Milan i synnerhet just nu. Coronaspridningen i landets norra regioner har lett till att spelarfacket vädjat om att avsluta hela ligan i förtid. Minuter före avspark i Milans match mot Genoa kom dessutom uppgifter om att spelarna skulle gå ut i strejk, men det visade sig vara ett utkast i spelarfackets datasystem som läcktes av misstag.

Fick mardrömsstart

Matchen kom i gång på utsatt tid, inför tomma läktare. Det hela förvandlades dock till en mardröm för Milan som släppte in både 0-1 och 0-2 i den första halvleken (Goran Pandev och Francesco Cassata målskyttar).

Ibrahimovic hade ett jätteläge i den 17:e minuten, men nickade rakt i famnen på Genoa-målvakten Mattia Perin. Svensken skulle dock få utdelning – i den 77:e minuten tryckte han in sitt första mål på fyra matcher och fjärde totalt sedan återkomsten.

Men Genoa höll undan och vann med 2-1.

– Det finns inga ursäkter, vi måste kunna göra bättre ifrån oss. Visst, vi skapar 22 avslut, men bara ett fåtal av dem går på mål, säger tränaren Stefano Pioli.

Maktkamp i Milan

En blytung förlust för Milan som är kvar som sjua i tabellen, just nu utanför Europaplats. Klubben störs dessutom av en maktkamp som lett till att sportchefen Zvonimir Boban fått sparken och därefter totalsågat klubben och likställt den med ”diktaturen i Nordkorea”.

Bobans högra hand Paolo Maldini är alltjämt kvar i klubben, men ska enligt uppgift ha nobbat Genoa-matchen i protest.