Leende Bale kvar på bänken i avskedsmatch

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

– Jag vet inte om det här är hans sista match, sa Zinedine Zidane om Gareth Bale inför säsongsavslutningen mot Real Betis.

Real Madrid-tränaren kanske egentligen menade att Bale redan hade spelat den?

Den flyttryktade walesaren satt fastlimmad på bänken, med ett leende, när ”Los Blancos” avslutade säsongen lika miserabelt som de genomfört den.

Den betydelselösa hemmamatchen mot Real Betis under söndagen i La Liga var ett troligt farväl för många av Real Madrid-spelarna inför en sommar där laget ska byggas om.

Målvakten Keylor Navas fick extra stora ovationer från publiken på Santiago Bernabeu, och bjöd på flertalet högoktaniga parader i det som förväntas vara hans sista match i klubben där han blev trefaldig Champions League-mästare. Att han gick ett eget ärovarv efter slutsignalen tyder om inte annat på att det var ett farväl för costaricanen.

Atlético Madrid-ryktade Marcos Llorente – han fick starta han med.

Till och med domaren Undiano Mallenco, som gjorde sin sista match, fick stå på innerplan tårögd och ta emot kramar från spelarna.

”Vill inte lämna”

Men den största stjärnan av dem alla fick inte ens värma upp.

När walesaren Gareth Bale kom till Real Madrid 2013 så var han där och då världens dyraste fotbollsspelare. Det har blivit både avgörande finalmål i Champions League och mycket därtill under åren i Madrid.

Likväl har kvaliteten, särskilt sett till att han är den högst betalde spelaren i hela truppen, inte hållit måtten under de senaste åren.

Att Real Madrid vill göra sig av med honom för att göra plats för nya stjärnor har känts och känns odiskutabelt.

Problemet är att Gareth Bale själv, enligt uppgifter, inte vill lämna, samtidigt som det skulle kosta en bra slant för den klubb som skulle vara intresserat av att värva walesaren.

Samtidigt kan säsongsavslutningen varit en indikator på den kyliga tillvaro som väntar honom under Zinedine Zidanes regim ifall han mot all förmodan blir kvar till hösten.

Avslutade med förlust

Bale satt fastklistrad på bänken i det som kan ha varit hans sista hemmamatch för Madrid, med ett leende på läpparna, samtidigt som Marco Asensio, Isco och Lucas Vazquez byttes in.

Det som hände på planen var dock inget att le åt om man håller på hemmalaget.

Loren gav gästande Betis ledningen efter en dryg timme. Och med kvarten kvar utökade förre Real Madrid-produkten Jesé på till 2–0.

Real Madrid? De såg inte ens ut att vara nära att kunna svara – och publik började lämna arenan redan tio minuter innan säsongen var slut.

– Det är inte att vi inte vill, det är att vi helt enkelt inte kan. Att säsongen tar slut nu är det bästa som kunde hända oss, säger tränare Zinedine Zidane till AS efter matchen.

”Leva i nuet”

Gareth Bale väntade åtminstone till slutsignalen. Han kramade om en Betisledare vid bänken, och gick sedan raka vägen ner i spelargången på Bernabeu-stadion.

För sista gången?

– Nej, jag vet inte om det var deras (Bales och Navas) sista matcher. Nu får vi se vad som händer, säger Zidane, som ändå ger en hint om vad han tänker kring Bales framtid.

– Jag måste se till den vardagliga verksamheten. När jag ser något som jag inte faller mig i smaken måste jag åtgärda det på sättet jag tycker. Ingen kan ändra det som Bale har gjort för klubben, men som tränare måste jag leva i nuet.

Laddar Matchöversikt

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.