Zlatans 29:e mål i Galaxys förlust

Zlatan Ibrahimovic om skytteligan i MLS: Vet inte ens hur priset ser ut

Av: Nils Paulsson, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Los Angeles Galaxy missade natten mot måndag chansen att säkra hemmafördel i MLS-slutspelet.

Däremot missade inte Zlatan Ibrahimovic chansen att än en gång skriva in sig i målprotokollet.

Jakten på trofén som årets skyttekung i MLS tonar dock svensken ner efter matchen.

– Jag vet inte ens hur priset ser ut.

Motståndet såg på förhand inte ut att vara det tuffaste för LA Galaxy. På andra sidan mittlinjen stod redan avsågade tabelljumbon Vancouver whitecaps men det skulle bli gästerna som satte tonen för målrika matchen.

Inte mindre än fyra gånger tog de ledningen, och när det sista målet kom tre minuter in på övertiden fanns det inte chans för LA Galaxy att än en gång kvittera.

”Borde gjort fler mål”

Zlatan Ibrahimovic, som före matchen låg två mål bakom Carlos Vela i MLS skytteliga, lämnade planen med ett mål denna afton. Det var efter ett nytt fint samarbete med anfallskollegan Christian Pavon som drev upp bollen på vänsterkanten innan han passade in till Zlatan snett inåt bakåt i straffområdet. Svensken placerade enkelt dit bollen till vänster om Vancouvers målvakt.

Målet var Zlatans 29:e för säsongen och hoppet om skytteligasegern lever därmed då Los Angeles FC:s Carlos Vela står på 31 mål inför den sista omgången.

– Det är inget jag tänker på, jag vet inte ens hur priset ser ut. Jag försöker bara hjälpa mitt lag att vinna och i dag räckte det inte. Så jag borde kanske ha gjort fler mål i dag, säger Ibrahimovic till klubbens hemsida.

1 av 2 | Foto: Ringo H.W. Chiu / TT NYHETSBYRÅN

I 86:e minuten nickade Zlatan Ibrahimovic fram inhoppande Chris Pontius till det 3–3-mål som många trodde skulle innebära åtminstone en poäng för Galaxy, men ett försvarsmisstag på övertid gjorde att det blev en 4–3-förlust efter tre raka ligasegrar.

”Har ingen betydelse”

Galaxy halkade därmed ner till plats fyra i västra konferensen med en match kvar, borta mot Houston nästa helg. Lyckas de hålla den platsen får de hemmafördel i slutspelet som drar i gång 20 oktober.

– Men jag vet inte om det har någon betydelse eftersom det saknas favoriter här. I dag sa folk att vi borde vinna men vi förlorade och så fungerar MLS. Det finns inga favoriter så hemma eller borta, allt kan hända, säger Zlatan.

Grafik: sofascore.com

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.