Göteborg slog Vittsjö – Rubensson utbytt skadad

Publicerad 2019-09-29

Oroväckande bilder för landslaget.

Elin Rubensson fick kliva av i den första halvleken efter att ha fått en smäll mot huvudet.

– Hon ska undersökas vidare och just nu har vi inget besked om landslaget, säger Göteborgs pressansvarig Tore Lund.

Kopparberg/Göteborg hade två raka förluster när de tog emot toppkonkurrenten Vittsjö, med tre raka segrar.

Rebecka Blomqvist gav hemmalaget ledningen när hon kyligt placerade in 1-0 efter Taylor Leachs fina djupledspassning. Det var hennes tolfte mål den här säsongen, vilket ger henne delad skytteligaledning tillsammans med Rosengårds Anna Anvegård.

2-0 kom tio minuter senare när Filippa Culmark fick bollen en bit från straffområdet, och drog iväg ett skott som satt i vänstra krysset.

Men allt var inte frid och fröjd för hemmalaget.

”Kan inte ge besked”

Landslagsmittfältaren Elin Rubensson fick olyckligt en boll i bakhuvudet och tvingades kliva av. 26-åringen försökte spela vidare men såg ut att ha väldigt ont. Oroväckande för svenska landslaget som samlas under måndagen inför de två viktiga EM-kvalmatcherna.

– Av säkerhetssjäl byttes hon ut. Vi har just nu ingen diagnos och jag kan inte ge besked gällande landslaget, säger Göteborgs pressansvarig Tore Lund till Sportbladet.

Vittsjö reducerade sent genom Alexandra Benediktsson men Göteborg behåller andraplatsen i tabellen och förskjuter Rosengårds guldfirande ett tag till. Rosengård leder damallsvenskan med åtta poäng.