Rosengård har vänt efter chocken – vann med 9–1

Publicerad 2020-08-07

0–1 till 6–1.

På 15 minuter.

FC Rosengård stod för en otrolig vändning mot Uppsala efter chockstarten och vann med 9–1.

– Det här har jag aldrig varit med om, säger tremålsskytten Jelena Čanković.

Nykomlingen IK Uppsala chockade regerande mästarna FC Rosengård hemma på Studenternas.

Detta efter sex minuter när Beata Olsson sprang ifrån Rosengårds försvar och kom fri på en långboll. Hon rullade in 1–0 bakom en passiv Zećira Mušović i bortamålet.

Men efter 24 minuter lyckades inte Uppsala stå emot trycket längre från kvitteringsjagande Rosengård.

Drömmål i krysset

Då drog Jelena Čanković in 1–1 efter ett drömmål från 22 meter med vänstern i bortre krysset.

– Jag fick en bra förstatouch och fick utrymme att skjuta. Det var fint, säger Čanković till Sportbladet.

Det blev starten på en snabb och total genomklappning i hemmalaget samtidigt som Rosengård satte nästan allt.

För 15 minuter senare stod det nämligen 6–1 till Rosengård i en osannolik vändning.

– Jag har aldrig varit med om det. Vi hade riktigt momentum där och de sjönk samtidigt tillbaka. Vi satte dit våra chanser, säger Čanković.

Höll krismöte på innerplan

Häng med nu:

27:e) Čanković gjorde 2–1 på frispark som touchade en spelare och ställde Uppsalas målvakt helt.

30:e) Sofie Svava smällde dit 3–1 med vänstern i bortre krysset.

31:a) Anna Anvegård nickade in 4–1 på inlägg och Uppsalaspelarna kände sig tvingade att hålla ett krismöte på innerplan. Men det hjälpte inte...

35:a) Mimmi Larsson rullade in 5–1 efter snappat upp en retur.

39:e) Larsson igen: 6–1 och det var måldrottningens femte mål på de fyra senaste matcherna.

Därefter lyckades hemmalaget stoppa den omedelbara blödningen före paus.

– Vi fick en dålig start men kände ingen nervositet. Hela matchen lång ju framför oss, säger Čanković till Sportbladet.

I början på andra utökade Anvegård till 7–1 på straff och efter 68 minuter satte inhopparen Hanna Bennison 8–1, varpå Čanković fastställde slutresultatet till 9–1 ett par minuter senare.

– Det var en riktigt bra laginsats. Bra att vi kunde göra så många mål. Vi sa till varandra att vi bara skulle fortsätta, säger Čanković.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.