Chelsea tappade segern inför ögonen på nye ägaren

Publicerad 2022-05-07

Chelsea var på väg mot en säker seger inför ögonen på den nye ägaren Todd Boehly.

Men efter två sena mål kunde Wolves hämta upp till 2–2.

– Att tappa poäng på det här sättet är en stor besvikelse, säger César Azpilicueta.

Efter en utdragen process kom till slut beskedet. Roman Abramovitj säljer Chelsea.

Den amerikanske affärsmannen, Todd Boehly, kommer tillsammans med sitt konsortium köpa loss den engelska storklubben för omkring 30 miljarder kronor.

”Försäljningen förväntas slutföras i slutet av maj, under förutsättning att den godkänns av myndigheterna”, har Chelsea meddelat via ett pressmeddelande.

Och i dag fick den blivande ägaren se sitt Chelsea tappa 2–0 till 2–2.

Men innan ledningsmålet kom skulle viss förvirring uppstå. Ruben Loftus-Cheek skickade in en boll i mål från nära håll och jubel uppstod på Stamford Bridges läktare. Men efter en lång VAR-granskning dömdes målet bort, och Todd Boehly zoomades in på läktaren.

Amerikanen sträckte ut armarna och det såg ut som att Chelseas nye ägare var något förvirrad. Målet dömdes hur som helst bort på grund av att Loftus-Cheek stod i offside-position, och hemmalaget fick fortsätta leta efter ledningsmålet.

Todd Boehly, Chelseas nye ägare.

Lukaku tvåmålsskytt

I den andra halvleken skulle målen komma, och det var anfallsstjärnan Romelu Lukaku som började visa vägen. Belgaren var säker från straffpunkten i den 56:e minuten, och bara två minuter senare gjorde Lukaku även 2–0.

Fransisco Trincao reducerade sedan i slutskedet av matchen, och Wolves tryckte på för en kvittering – och med matchens sista spark kunde Conor Coady göra 2–2 framför ögonen på en vilt jublande bortaklack.

Antiklimax för Chelsea, som tappade segern till oavgjort i den 97:e minuten. Efter resultatet behåller båda lagen sina placeringar i tabellen – Chelsea kvar som trea och Wolves kvar som åtta.

– Det är en stor besvikelse eftersom att vi ledde med 2–0. Att tappa poäng på det här sättet är en stor besvikelse. Vi har släppt in många mål de senaste matcherna och det har satt oss i en tuff position i kampen om Champions League, säger César Azpilicueta till Sky Sports.

På annat håll tog Brentford en säker 3–0-seger hemma mot Southampton. Svensken Pontus Jansson öppnade målskyttet med sitt 1–0-mål tidigt i matchen.

Burnley åkte på en tung förlust i bottenstriden. Laget förlorade med 3–1 på hemmaplan mot Aston Villa. Därmed har både Leeds och Everton chans att kliva förbi i tabellen, ifall de når bra resultat den här omgången.

Crystal Palace besegrade Watford med 1–0, och det sistnämnda laget har i och med det degraderats till Championship.