Axel Björnströms förlängningsmål blev avgörande efter stor dramatik i kvalmötet med Vorskla Poltava.

Frågan är dock – var det verkligen mål?

– Min känsla är att den är inne, säger Björnström i Sportbladets sändning.

AIK Fotboll

Efter förlust med 2–3 i match ett så var AIK i underläge inför onsdagens Europa Conference League-kvalretur mot Vorskla Poltava på Friends arena.

Det krävdes en förlängning. Men när slutsignalen gick efter över 120 minuter så hade AIK vänt och ordnat ett avancemang till nästa ECL-kvalrunda via en 2–0-seger (4–3-totalt).

Men var den avgörande bollen verkligen över mållinjen?

Vilda protester

Det var i samband med en tilltrasslad hörnsituation som Axel Björnström slog fick till ett avslut mot Vorsklamålet.

Målvakten, som först blev ställd av en styrning på egen spelare, fick en tass på bollen på mållinjen och såg först ut att ha räddat i sista sekund.

Men efter en stunds väntan signalerade den serbiska domaren för mål och jublet utbröt på Friends arena.

Vorsklaspelarna protesterade vilt, då de menade att bollen aldrig hade passerat mållinjen. Något som var minst sagt svårt att se även på reprisbilderna.

– Ja... Det är svårt att avgöra. Otroligt att vi inte sätter den i andraläget dock, säger Björnström själv när han får se målet i Sportbladets studio efter matchen.

Stefanellis bildbevis

– Jag upplever från min position att det är ett stort kaos efter deras hörna. Jag ser några reagerar direkt på att det är mål. Ja, jag visste inte vad jag skulle tro, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

En av de som stod allra bäst till för att avgöra var Nabil Bahoui, som var högst inblandad i kalabaliken som följde målvaktens ”räddning”.

– Det kändes som att först gjorde ”Acke” mål, sen jag, sen Benji (Kimpioka). Det kändes som vi gjorde tre mål, säger Bahoui, som efter matchen medger att han var tveksam om det verkligen var ett mål efter att ha hört reaktioner i efterrhand.

Men Nicolas Stefanelli hade bildbevis i omklädningsrummet, som Bahoui hade sett och därefter då återigen ändrat sig.

– Jag såg en bild på Twitter. Man såg att bollen var inne över linjen, säger Stefanelli.

Mendes fick första ordet

Innan dess så hade AIK tagit ledningen, och totalt sett kvitterat dubbelmötet, på den sista tilläggsminuten av första halvlek genom Joe Mendes.

Något som både föranleddes och följdes av en rad chanser.

Men när domare Milos Milanovics visselpipa förkunnade 90 spelade minuter så stod det alltjämt 1–0.

3–3 totalt – och därmed förlängning – där alltså AIK fick det sista ordet och gick vidare till nästa runda.

Där ställs de mot antingen nordmakedonska Shkendija eller lettiska Valmiera.