Höll första nollan - på sex matcher

Publicerad 2021-08-29

Sist det hände var det högsommar, match på Listerlandet och mål av Maic Sema.

Mot Östersund, sex matcher senare, var det dags igen för IFK Norrköping att hålla nollan i 3–0-segern.

– Det har varit lite knakigt, säger Nyman i Discovery+.

1–2, 2–1, 1–2, 2–1…

Konstig sifferkombination eller IFK Norrköpings senaste resultatrad?

Det senare.

Mot Östersunds FK såg det också till en början ut som att bortalaget skulle kunna lösa ett ledningsmål - man inledde piggt, kreativt och med högt tempo i anfallsspelet.

Då kom Samuel Adegbenro fri för första gången i matchen, fick den yta han behövde och hittade enkelt Christoffer Nyman. Tomt mål och ledning för Peking mitt i en bra period av ÖFK.

Nyman tvåmålsskytt

Det skulle bli ännu bättre - efter en hörna rensades det slarvigt, och matchens spelare Jonathan Levi nöp till direkt.

Stenhårt, otagbart för Aly Keita och 2–0 till hemmalaget.

Med sex minuter kvar satte Christoffer Nyman 3–0, och segermarginalen kunde blivit större - innan Levi byttes ut hade han dessutom haft två skott i stolpen.

Att just Nyman gjorde två mål är ingen slump - han har på sju matcher gjort åtta mål mot just jämtarna.

– En bra match, vår höga press biter. Skönt att vinna med tre bollar och hålla nollan också, säger Christoffer Nyman efter matchen i Discovery+ och fortsätter:

– Det har varit lite knakigt, lite ”varannan match”. Hoppas att den här segern är en bra start för mer jämna insatser.