Stoppades av domare – efter publikens ord

Sköt Reading till Wembley

Det blir Reading och Arsenal som gör upp om finalplatsen i FA-cupen.

De förstnämnda krossade Bradford med 3-0 i omspelet av kvartsfinalen.

Men det var en match som också kan komma att få ett tråkigt efterspel.

Det var i matchminut 41 som Readings Garath McCleary reagerade kraftfullt på en händelse vid offensiv hörnflagga. 27-åringen, som redan hade gjort 2-0-målet i matchen, skulle slå en hörna vid Bradford-klacken när två personer tog sig ner mot stängslet och skrek några ord till Reading-spelaren.

McCleary tog mycket illa vid sig och var tillsynes på väg upp på läktaren när linjedomaren ingrep och lugnade 27-åringen. Exakt vad som sades är oklart men det är ingen vild spekulation att FA kommer att titta närmare på händelsen i efterhand.

Publiken stormade planen

När slutsignalen ljöd kunde McCleary ändå ägna sig åt att fira. Två Reading-mål under de första nio minuterna avgjorde matchen innan Jackie Mackie stängde målskyttet i minut 68 till 3-0.

Klubben, som ligger sjua i Championship, får nu åka till Wembley för att möta Arsenal i FA-cupens semifinal. Det firade delar av hemmapubliken med att storma planen efter slutsignalen. Något som nu kan sluta med dryga böter.