Berisha knockad – sedan hjälte

Uppdaterad 2012-07-10 | Publicerad 2012-07-09

Skallad – sen skallade Berisha in segermålet: Ont, men är underbart

ÖSK skrällde och Illir Berisha hade huvudrollen.

Först skallar han ihop med Malmös Mathias Ranégie – sedan kommer han ut i andra halvleken med två stygn i pannan och ett Terry Butcher-bandage runt huvudet.

Till sist nickar han in 2–1 och ordnar ÖSK:s andra raka seger.

– Jag har fortfarande ont i huvudet. Men det känns ändå underbart, ­säger Illir Berisha till Sportbladet.

Glädjen var total i ÖSK som fick stående ovationer när Markus Strömbergsson blåste av matchen på Behrn Arena.

Fram till EM-uppehållet hade inte ÖSK vunnit en enda match. Och inte minst ­Illir Berisha själv har haft en mycket tung vårsäsong som kantats av skador.

Men efter omstarten med nye tränaren Peo Ljung har laget tagit sex poäng efter två matcher. Och Illir Berisha erkänner att han har fått en nytändning.

Syddes i pausen

Men matchvinnaren själv verkar faktiskt inte speciellt förvånad över Peo-effekten.

– Jag kände av vinnarmentaliteten på en gång när Peo kom hit. Det visade vi också direkt i träningsmatcherna och jag kände redan då att vi hade något bra på gång.

Illir Berisha var inblandad i det mesta i går. I slutet av första halvleken tvingades han också lämna planen blodig efter att han nickat ihop med Malmös Mathias Ranégie. Men efter pausen klev han ut på Behrn Arena – med ett fett Terry ­Butcher-bandage runt ­huvudet och ett par stygn i pannan.

– Det gjort ont och det gör det fortfarande, men jag ­ville verkligen spela vidare i andra halvleken.

Bröt med kramp

Och tur var väl det för ÖSK:s del. Efter 64 minuter slog Samuel Wowoah en utmärkt hörna samtidigt som Berisha kom i hög fart och med perfekt tajming nickade han skoningslöst in 2–1 till ÖSK bakom en chanslös Johan Dahlin i Malmös mål. Illir Berisha, som inför ­säsongen värvades till ­Örebro, är ödmjuk när han berättar om sitt första mål i ÖSK-tröjan:

– Äh, bollen kommer ju till mitt huvud så det var bara att sätta dit pannan.

Men med en kvart kvar tvingades ändå matchhjälten lämna Behrn Arenas konstgräs.