Rydström om massiva stödet efter Kalmar-avskedet

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladets läsare har bestämt sig.

70 procent ser hellre Henrik Rydström än Magnus Pehrsson som tränare för Kalmar FF.

– Det kan ju vara min pappa som suttit och klickat hela morgonen, säger Rydström till Sportbladet.

Henrik Rydström fick sparken från Kalmar FF efter blott några månader vid rodret. KFF:s supporterkollektiv och stora delar av Fotbollssverige har reagerat med bestörtning, huvuden har rullat i styrelsen och många tycker att Rydström behandlats dåligt.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tidigt på tisdagsmorgonen presenterade Kalmar FF en ny tränare. Det blev Magnus Pehrsson, guldtränare och sedermera sparkad av Malmö FF, som fick jobbet. Sportbladets läsare är dock inte särskilt nöjda med valet. 70 procent ser hellre Rydström som tränare före Magnus Pehrsson.

”Då värmer stödet”

Rydström berättar via mejl att han är glad över stödet.

– Det är givetvis helt fantastiskt! Det vittnar ju om att det jag gjort för Kalmar FF värderas högt och vad mer kan jag önska?  Jag uppskattar stödet väldigt mycket, men samtidigt har jag det senaste året insett att jag är klar i Kalmar FF”, skriver han och fortsätter:

”Så jag personligen har inga problem med beslutet att ej förlänga mitt kontrakt, jag var inte själv övertygad om att jag ville fortsätta. Sedan hade jag kanske vissa invändningar på hur det motiverades och presenterades och så, men det är som det är. Och då värmer stödet!”

”Att han har fått sparken...”

70 procent av våra läsare väljer dig före Magnus Pehrsson. Hur ser du på det?

”Hehe, det blir ju onekligen en väldigt abstrakt fråga. Det kan ju vara min pappa som suttit och klickat hela morgonen?”

Hur ser du på anställningen av Magnus Pehrsson som ny tränare?

”Utifrån vad jag kan bedöma är det en kompetent och väldigt påläst tränare med stor erfarenhet. Att han fått sparken från sina senaste anställningar säger nog mest om hur tufft jobbet är. Jag är övertygad om att det blir bra. Jag har stor respekt för Magnus”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.