Släppte in fem mål efter tre raka nollor

Publicerad 2016-09-20

Dortmund körde över Wolfsburg

Målsnåla Wolfsburg?

Inte längre.

Dortmund upptäckte stora brister i försvaret, vann tisdagens bortamöte med hela 5–1 och har nu gjort 17 mål på sina tre senaste matcher.

Wolfsburg öppnade säsongen med att besegra Augsburg med 2–0 och spelade sedan två mållösa matcher mot Köln och Hoffenheim.

Fansen på Volkswagen Arena hoppades att det skulle dröja ytterligare innan årets första baklängesmål trillade in, men Borussia Dortmund ville annorlunda.

Tidigt ledningsmål

Matchen hade inte ens pågått i fyra minuter när Raphaël Guerreiro tryckte in den första bollen bakom Wolfsburgs målvakt Koen Casteels, och tolv minuter senare tvingades belgaren se Pierre-Emerick Aubameyang storma in i straffområdet och göra 2–0. När Wolfsburg väl fick ordning på svängdörrarna var matchen i princip avgjord.

Inhopparen Daniel Didavi lyckades visserligen reducera och ge matchen ny nerv i början av andra halvlek, men spänningen blev kortvarig. Med två mål inom loppet av fyra minuter avgjorde Ousmane Dembélé och Aubameyang matchen, som slutade 5–1.

Dortmund har nu, som första Bundesliga-lag, gjort minst fem mål i tre matcher i följd. I lördags, i den förra ligaomgången, besegrades Darmstadt med 6–0 och i onsdags, i gruppspelet i Champions League, förnedrades Legia Warszawa med samma siffror.

Tungt för Hamburg

Frankfurt, med Branimir Hrgota på bänken, tog säsongens tredje seger genom att slå Ingolstadt med 2–0 på bortaplan.

Det gick tyngre för de andra svensklagen i Bundesliga. Darmstadt, med Alexander Milosevic som mittback, såg ut att förlora hemmamatchen mot Hoffenheim men på stopptid lyckades Denys Oliynyk göra 1–1. Hamburg, med Albin Ekdal på mittfältet och Nabil Bahoui utanför matchtruppen, föll med 0–1 mot Freiburg och väntar fortfarande på säsongens första seger.