Tränaren besviken på Guidettis ilska

Publicerad 2016-04-26

VIGO. En irriterad John Guidetti blev utbytt när Celta firade Europaplats med vinst över Granada.

– Han har rätt att bli arg, men en plikt till laget att inte visa det, säger tränaren Eduardo Berizzo efter matchen.

John Guidetti fick spela från start när Celta Vigo hemmaslog Granada med 2-1 på måndagskvällen.

Svensken såg pigg ut och redan efter 16 minuter kunde Celta ta ledningen efter att Guidetti fixat en straff. En straff som han såg ut att vilja ta själv, men Iago Aspas var snabbare till bollen och slog in 1-0.

Guidetti hade flera vassa chanser men fick inte till det och irritationen var stor när han blev utbytt redan efter 68 minuter för dansken Daniel Wass. Något som störde Celtas tränare Eduardo Berizzo.

– Alla fotbollsspelare har rätt att bli arga när de byts ut eller inte får spela, men han (John) har en plikt mot laget att inte visa det, säger Berizzo på presskonferens efter matchen.

”Förtjänar lika mycket”

Tränaren menar att Guidetti borde visat mer respekt för Wass.

– I hans plats kommer en lagkamrat in, en spelare som förtjänar att spela minst lika mycket och i slutändan är det ett beslut från tränaren. Han får bli arg, men han ska inte visa det.

Glädjen hos John Guidetti var dock tillbaka när fansen invaderade planen efter matchen för att fira Europaplatsen. Svensken tog bland annat tillfälle i akt att sjunga ”Guidetti-sången” med de lyckliga supportarna innan han återvände till omklädningsrummet.

Celta Vigo säkrade Europaplatsen redan igår när Valencia tappade poäng mot Henok Goitoms Getafe. 2-1-vinsten mot Granada gör även att man nu endast är fyra poäng bakom Villarreal och en Champions League-kvalplats.

I vilket fall kommer Celta, för första gången på tio år, att spela i Europa kommande säsong.