Guidetti fixade straff när Celta Vigo vann

Publicerad 2016-04-25

Celta Vigo vägrar släppa Champions League-drömmen.

Efter 2-1 mot Granada är man nu bara fyra poäng bakom Villareal på fjärdeplatsen.

Efter att Villareal bara mäktat med ett kryss hemma mot Sociedad i går hade Celta Vigo chansen att krympa avståndet upp till den åtråvärda Champions League-fjärdeplatsen.

John Guidetti fick chansen från start när Granada gästade de ljusblå och svensken var riktigt pigg till en början.

Ett missat jätteläge efter sex minuter följdes upp med att svensken fixade straff efter kvarten spelad när han petade undan bollen framför fötterna på en vårdslös Cristiano Biraghi.

Aspas avgjorde

Anfallskollegan Iago Aspas förvaltade den säkert till 1-0.

Men därefter mattades Celta Vigo allt mer. John Guidetti byttes ut efter 67 minuter och han hade inte mer än satt sig tillrätta på bänken förrän bottenlaget kvitterade matchen.

Men Iago Aspas hade ett ess till att plocka fram ur rockärmen när han påpassligt lyfte in 2-1 i 76:e minuten.

Ett mål som räckte till seger.

Tre omgångar återstår och Celta Vigo måste alltså knappa in fyra poäng plus en massa mål för att ta sig upp på fjärde och sista CL-platsen.