Nya hjärnsläppet – i nattens rysare

Uppdaterad 2015-11-16 | Publicerad 2015-11-14

PSG-stjärnan i fokus igen

Brasilien hade vind i seglen efter sitt 1–1-mål.

Men i slutet av matchen drog PSG-stjärnan David Luiz på sig två gula kort – inom loppet av en dryg minut.

– Onödigt, säger Viasats Bosse Petersson.

Thiago Silva var gjuten lagkapten för Brasilien i två års tid. Men i september förra året ruskade nye förbundskaptenen Dunga om i hierarkin och tog ifrån honom bindeln. Det var början på en schism som kulminerade i sommarens Copa América och numer är Silva petad från ”A seleção”.

Blev utvisad

Dunga förlitar sig på Miranda … och David Luiz.

Den sistnämnde har gång på gång kritiserats för tafatta insatser och i nattens rysare mellan Argentina och Brasilien utmärkte han sig återigen i negativ bemärkelse.

Det i slutet av matchen, vid ställningen 1–1, som 28-åringen drog på sig två gula kort – inom loppet av en dryg minut. Det sista efter en stämpling på Lucas Biglia.

– Han kommer in väldigt sent där och det är onödigt att göra så där på mittplanen, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Argentina utan seger

Argentina – som hade inlett VM-kvalet svagt och som saknade Lionel Messi, Sergio Agüero och Carlos Tevez – tog ledningen med 1–0 i den 34:e minuten då Angel di Maria slog en öppnande passning till Gonzalo Higuain som spelade vidare till Ezequiel Lavezzi.

Brasilien kvitterade till 1–1 i den 58:e minuten via Santos spelgeni Lucas Lima.

Brasilien ligger nu på fjärde plats av de tio lagen med fyra inspelade poäng. Argentina? De står fortfarande utan seger efter tre spelade matcher och parkerar på en nionde plats.

* * *

I Perus segermatch mot Paraguay spelade Malmö FF:s ytterback Yoshimar Yotun hela matchen. I mitten av andra halvlek drog han på sig ett gult kort.