Löws beslut irriterar Bayern: ”Kan ifrågasättas”

Kritiserar förbundskaptenen efter petningen av trion

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Foto: Alloverpress

Bayern München är irriterat.

De fördömer Joachim Löw efter beskedet om den petade trion.

”Tajmingen kan ifrågasättas”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Joachim Löw kom med överraskande nyheter i går. Den tyske förbundskaptenen förkunnade att han stängt landslagsdörren för Bayern-trion Mats Hummels, Jerome Boateng och Thomas Müller.

– 2019 är året då Tysklands fotbollslandslag startar om på nytt, sa Löw när han meddelade att trion inte längre ingick i hans planer.

Beskedet har rört upp känslor i Bayern-lägret. Jerome Boateng skrev på Twitter att han var ledsen över nyheten och i dag har det tyska klubben själva gått ut med en kommentar.

”Vanligtvis kommenterar vi inte sportsliga beslut från förbundskaptenen, men här finner vi tajmingen och omständigheterna kring beslutet som ifrågasättbara”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Irriterar oss”

De pekar på att Tysklands senaste landskamp var 19 november 2018 och att spelartrion kunde ha informerats om nobbningen tidigare.

”Det faktum att spelarna och allmänheten informerades tre månader senare, precis före viktiga matcher mot Wolfsburg och Liverpool, irriterar oss”

Klubben skriver också Löws besök var överraskande.

”I tillägg är vi överraskade över att det här gjordes i går i kontext av ett oannonserat besök av Joachim Löw och Olivier Bierhoff hos Bayern”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.