Krpic målskytt i AIK-debuten: ”Det är mitt jobb”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER WIXTRÖM

FOTBOLL

Succédebut för Sulejman Krpic, 26.

Med kvarten kvar avgjorde han träningsmatchen mot Sirius.

– Jag har kommit till Sverige för att göra mål, säger Krpic.

För två veckor sedan blev Sulejman Krpic klar för AIK. Men anfallaren har fått vänta på debuten på grund av arbetstillstånd. I träningsmatchen mot Sirius fick han hoppa in i halvtid.

Ishizaki assisterade

Med kvarten kvar på matchuret hittade han nätet. Stefan Ishizaki skickade in en bollen i straffområdet vid en frispark och Krpic nickade in 1–0 till AIK.

– Det var jätteviktigt för mig att göra mål. Jag kan mycket, mycket bättre. Det går mycket fortare än vad det gör i Bosnien. Det händer mycket kring straffområdet. Jag gillar det sättet AIK spelar på, säger Krpic.

Det blev matchens enda mål.

– AIK försökte på alla möjliga sätt hjälpa mig. Han är tacksam för den hjälpen han har fått. Jag har kommit till Sverige för att göra mål, mitt jobb är att göra mål. Jag hoppas att det fortsätter så här, säger Krpic, som har en del kvar till toppform.

– Jag behöver lära känna spelarna bättre också, få reda på vad de är bra på. Men jag var i form när jag lämnade Bosnien, nu handlar det om att hitta en ännu bättre form.

”Det ville sig inte”

Första halvlek var seg. AIK förde spelet, många passningar om laget men man hotade inte speciellt ofta. Eero Markkanen och Simon Thern hade varsitt bra läge, men Sirius målvakt Lukas Jonsson stod i vägen.

– Första halvlek är mindre bra, för att uttrycka sig diplomatiskt. Andra bättre, stundtals riktigt bra grepp och vi skapar chanser och förtjänar att vinna, säger tränaren Rikard Norling.

Amin Affane och Markkanen byttes ut i halvtid och Denni Avdic och nyförvärvet Sulejman Krpic kom in. De bytena gav AIK två renodlade anfallare och bättre spel. Laget skapade flera bra målchanser förutom Krpic nickmål.

– Inget ordnat över huvud taget i första halvlek. Affane är kanske ingen toppforward, det var mer att jag tittade på hur han ser ut i en sån roll. Han är mer en mittfältare. Men det ville sig inte med hela gänget i första halvlek, säger Norling.

Goitom har ont i ryggen

Thern imponerade i AIK. Han sprang enormt och var nära att bli målskytt med flera avslut. Även Kristoffer Olsson och Ishizaki gjorde bra insatser på mittfältet där AIK har angenäma problem det här året med flera alternativ.

Henok Goitom saknades i truppen, han satt på läktaren på Skytteholm.

– Henok har ont i ryggen, är borta på grund av det. Det är klart han behöver träna hela tiden när han kommer in lite fem i tolv, säger Rikard Norling.

Sirius krigar för ett nytt allsvenskt kontrakt. Laget kändes defensivt organiserat mot AIK, men skapade inte mycket framåt. Sirius startar allsvenskan med match mot Djurgården på Tele2 Arena.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.