Robin Olsen om flytten till Everton

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Presenterad efter deadline.

Nu berättar Robin Olsen om flytten till Everton.

– Det var värt all väntan, säger landslagsmålvakten.

Tio minuter efter att övergångsfönstret stängt bekräftade serieledaren av Premier League lånet av Robin Olsen. Och för andra säsongen i rad blir 30-åringen utlånad från Roma.

– Det var mycket känslor. Jag var aldrig orolig, jag visste att det skulle bli klart. Jag satt uppe med Ponne (Pontus Jansson) och Emil (Forsberg), säger Robin Olsen på dagens pressträff under landslagssamlingen.

Vad var det första du gjorde när det blev klart?

– Jag ringde frugan på Facetime, hon blev glad. Och Ponne sade äntligen. Våra familjer är nära varandra, han var glad över att ha oss i England och var jätteglad för min skull.

Jansson, som var med Olsen hela kvällen, berättar att vännen och landslagskollegan inte var så lugn som han påpekar.

– Jag såg, ju närmare stängning det kom, desto mer stressad blev han. Men både Emil och jag var mer så här: ta det lugnt, det kommer lösa sig. Sedan ringde Ancelotti honom med tio minuter, en kvart kvar av fönstret, och då förstod vi alla att det var klart, säger Jansson till Sportbladet.

Under deadline day, i väntan, tittade han många gånger på telefonen och det blev många samtal. Bland annat med klubbens sportchef och tränaren Carlo Ancelotti.

Robin Olsen.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Robin Olsen.

”Värt all väntan”

– Det blev väldigt intensivt. Hasan (Cetinkaya, agent) har vetat vad jag har velat. Det här dök upp, och det var värt all väntan.

– Det har varit ett mål att spela i Premier League. Det och Tipslördag är någonting som jag har växt upp med, och följt under alla år. Jag har kunnat titta på vilken match som helst, och det är egentligen den enda liga jag tittar ordentligt på.

Första matchen han kan spela är mot rivalen Liverpool i Premier League den 17 oktober. Den Olsen ska konkurrera med om att stå i Evertonmålet är Englands landslagsmålvakt Jordan Pickford.

– Konkurrens är någonting som gör dig bättre. Jag kommer till ett topplag i Premier League just nu, jag ser fram emot det och jag vill visa att jag vill spela.

Olsen blir nu den sjätte svensken som tillhör Everton. Tidigare har Stefan Rehn, Niclas Alexandersson, Jesper Blomqvist, Anders Limpar och Tobias Linderoth spelat för Liverpool-klubben. Den senaste i den blå tröjan var Linderoth som efter två år lämnade 2004.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.