City tog 16:e raka segern – med ny straffskytt

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-02-13

Sergio Aguero, Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne, Sterling, och senast, Ilkay Gündogan.

Manchester City har testat sju olika straffskyttar de två senaste säsongerna, utan framgång. Idag gjorde Rodri mål från straffpunkten.

– Jag tog bollen och ingen ville ta den ifrån mig, sa straffskytten efter matchen.

Harry Kane var nära att ge Tottenham ledningen i den 13:e minuten när han slog till med en näst intill perfekt frispark. Men frisparken gick i stolpen och närmare än så kom aldrig Tottenham. Manchester City var spelmässigt överlägset i den första halvleken och efter 23 minuter fick serieledaren en straff när Pierre-Emile Højbjerg sprang ner Ilkay Gündogani straffområdet. Trots att straffen fastslogs efter video-granskning var både Erik Niva och Bojan Djordjic kritiska mot straffen i Viaplays studio.

– Det går ju oerhört snabbt, det är ju hundradelar. Jag förstår missuppfattningen men den är feldömd. Jag kan inte se den på något annat sätt, säger Erik Niva i Viaplay.

– Jag förstår inte att VAR-rummet, när de ser de här bilderna, inte skickar ut huvuddomaren för att se det här. Jag tycker inte City borde ha fått straff där, säger Bojan Djordjic.

Ederson assisterade

Det har talats om att Manchester Citys bästa straffskytt är målvakten Ederson och att han skulle få börja ta straffarna efter alla missar de senaste säsongerna. Enligt statistik från Opta så har fyra av Manchester Citys senaste straffar inte ens gått på mål.

Men Ederson fick inte chansen och det var istället mittfältaren Rodri som klev fram till straffpunkten och spanjoren gjorde mål. Dock var straffen väldigt svagt slagen och Hugo Lloris var nära att rädda efter att ha slängt sig åt rätt håll.
City-målvakten skulle dock inte gå poänglös från matchen då han noterades för en assist till Gündogans andra mål.

Rycker i toppen

Efter ledningsmålet var det City för hela slanten och säsongens succéspelare Gündogan gjorde både 2–0 och 3–0 för Manchester City som stormar mot sin femte ligatitel. Gündogan har nu gjort 11 Premier League-mål den här säsongen.

Tvåmålsskytten tvingades sedan av planen med en befarad ljumsksada i slutet av matchen.
Manchester City leder nu Premier League på 53 poäng, 7 poäng före Leicester och City har dessutom en match mindre spelad.

Gündogans två mål innebär att han nu gjort fler mål under 2021 – än hela Liverpool.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se