Messis bonus avslöjad – kan få 400 miljoner även om han lämnar

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: David Ramos / Getty Images Europe

FOTBOLL

Lionel Messis vara eller icke vara i Barcelona är en het potatis.

Enligt El Mundo kan stjärnan nu få en saftig lojalitetsbonusen från den ekonomiskt krisande klubben.

Oavsett om han blir klubben lojal eller inte.

Barcelona har skulder på upp mot tolv miljarder svenska kronor. Lionel Messi kostar klubben miljarder. Dessutom uppges världsstjärnan vilja lämna klubben.

En ekvation som borde resultera i ett avsked mellan parterna efter 21 år tillsammans. Messi har dock valt att vara klubben trogen.

Denna lojalitet kan nu innebära ännu en hård ekonomisk smäll för klubben. Enligt spanska El Mundo ska Messi ha rätt till 400 miljoner kronor i lojalitetsbonus från Barcelona.

Denna bonus betalas ut den 15 juli – oavsett om han är kvar i klubben då eller inte. Det hela spetsas till än mer, då Messis kontrakt med Barcelona går ut den sista juni. Om Messi och Barcelona då inte lyckas enas om ett nytt kontrakt kan Messi ha lämnat klubben gratis två veckor tidigare, medan Barcelona blir 400 miljoner kronor fattigare.

Kan försvåra framtida värvningar

Messi meddelade officiellt i somras att han ville lämna klubben. Efter många om och men blev han dock kvar – åtminstone över denna säsong.

– Jag sa till klubben, presidenten (Josep Maria Bartomeu) speciellt, att jag ville lämna. De har vetat det sedan starten av förra säsongen. Jag har sagt det till dem under tolv månader. Men jag kommer att stanna för att jag inte vill starta ett rättsligt krig, sa Messi till Goal då.

Messis bonus kan bli kostsam för klubben, då Barcelona under de senaste transferfönstren legat lågt till följd av den ekonomiska situationen. Exempelvis har Manchester Citys Eric Garcia ryktats till klubben, men ännu inte gått att lösa på grund av att Barcelona helt enkelt inte har råd.

Barcelona besegrade Athletic Bilbao under med 2–1 under söndagen. Messi inledde målskyttet med en vacker frispark.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN